Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simbolul cinematografiei anilor 1960 revine în prim plan la vârsta de 77 de ani

Phoenix
cinema

Anna Karina, simbol al cinematografiei anilor 1960, revine în prim plan la vârsta de 77 de ani cu un nou album muzical, dar şi pe marile ecrane din Franţa, unde filmul ei „Vivre ensemble” (1973) beneficiază de proiecţii speciale, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: S-a aflat! Ce pensie URIAŞĂ încasează Tudorel Toader şi ce AVERE are ministrul Justiţiei

În vârstă de 77 de ani, actriţa născută în Danemarca a lansat albumul „I am an Adventurer”. „Nu m-am aşteptat niciodată la asta, este uimitor”, a declarat ea pentru AFP despre revenire.

Anna Karina nu a mai jucat de un deceniu, iar şi mai mult timp a trecut de când a înregistrat vreun cântec.

A jucat în peste 80 de filme artistice şi de televiziune şi a regizat două - „Vivre ensamble” (1973), pe care l-a şi produs, şi „Victoria” (2008).

Născută la Copenhaga, pe 22 septembrie 1940, Anna Karina a devenit un star al cinematografiei înainte de a împlini vârsta de 20 de ani. Într-o zi, după ce a pozat pentru o revistă, Hanne Karin Bayer a fost întrebată de o „femeie extraordinară” cum se numeşte. Răspunsul nu a mulţumit-o pe Coco Chanel, care i-a dat numele Anna Karina.

Regizorul Jean Luc Godard a remarcat-o în timp ce mergea pe Champs Elysees. Figura ei apărea pe panouri publicitare pentru Palmolive. El a fost cel care a distribuit-o şi propulsat-o în cinematografie.

Iniţial, i-a oferit să joace o scenă nud în „À bout de souffle” (1960), primul şi unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui, însă ea a refuzat. Formau deja un cuplu când ea, la vârsta de 21 de ani, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru „Une femme est une femme” (1961) la Berlinală.

„Ne-am iubit mult, dar era complicat să trăiesc cu el”, a spus Karina despre relaţia cu Godard, cu care nu a mai luat legătura de 20 de ani. „Trăieşte în Elveţia şi nu deschide uşa casei. Este viaţa lui, în definitiv”.

Anna Karina a fost căsătorită de patru ori, cel mai îndelungat mariaj - de patru decenii - l-a avut cu regizorul Dennis Berry, cunoscut pentru „Stargate" şi „Highlander", de care s-a separat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.