Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simens va desfiinţa peste 10.000 de locuri de muncă la nivelul grupului

reuters
turbine, siemens

Siemens a raportat un profit peste aşteptări în trimestrul al doilea fiscal, după anunţarea celei mai mari separări de grup a unei divizii, printr-un plan de listare a diviziei de gaze şi electricitate, precum şi desfiinţarea a peste 10.000 de locuri de muncă, transmite Bloomberg potrivit news.ro.

Profitul ajustat înainte de dobânzi, taxe şi amortizări al diviziei industriale a urcat cu 7%, la 2,41 miliarde de euro, depăşind o estimare medie a analiştilor de 2,23 de miliarde de euro.

Directorul general Joe Kaeser, care a anunţat marţi seară planul vânzării de acţiuni până în 2020, renunţă la structura de conglomerat a grupului în favoarea unui companii holding, pentru a accelera procesul decizional.

Profitul a fost susţinut de creşterea constantă a diviziei Healthineers şi a diviziei digitale, care oferă servicii de automatizare a fabricilor.

”Intrăm într-o nouă eră, pentru a deveni o companie mai puternică şi mai concentrată”, a afirmat Kaeser într-un comunicat.

Separarea diviziei de gaze şi electricitate va fi cea mai recentă măsură dintr-o serie de măsuri de consolidare, după listarea diviziei medicale şi unire diviziei de energie eoliană cu o ompanie spaniolă.

Siemens a încercat o fuziune între divizia sa de trenuri cu compania franceză Alstom, dar acordul a fost blocat de autorităţile antitrust europene.

Reorganizarea grupului de pe poziţii de forţă ar putea să îl ajute să evite agitaţia investitorilor care a afectat conglomerate precum General Electric şi Koninklijke Philips.

Separarea diviziei de gaze şi electricitate este ”un pas major în istoria companiei”, în condiţiile în care Siemens se îndreaptă spre un scenariu de divizare, a scris un analit al Morgan Stanley, Ben Uglow, într-o notă adresată clienţilor.

Siemens va păstra sub 50% din compania nou formată prin separare, care va include participaţia de 59% deţinută la Siemens Gamesa Renewable Energy, pentru a crea o companie cu un volum al afacerilor de 30 de miliarde de euro.

Divizia are operaţiuni de petrol şi gaze, precum şi active convenţionale de generare şi transmitere a energiei electrice, în timp ce Siemens Gamesa dezvoltă ferme eoliene şi produce echipamente pentru energie regenerabilă.

Pe lângă reorganizarea structurală, Kaeser a mai anunţat desfiinţarea de locuri de muncă la principalele sale divizii, pentru a economisi circa 2,2 miliarde de euro până în 2023. Atfel, 4.900 de locuri de muncă vor fi desfiinţate la divizia digitală, 3.000 la infrastructura smart şi 2.500 la divizia corporativă centrală. În acelaşi timp, Siemens intenţionează să angajeze 20.500 de persoane pentru alte activităţi.

Divizia de gaze şi electricitate a avut anul trecut cea mai scăzută marjă de profit din toate diviziile, potrivit datelor revizuite pentru a reflecta toate cele patru divizii deţinute integral de Siemens, create printr-o reorganizare la 1 aprilie.

Scăderea puternică a comenzilor de turbine, la nivel global, a afectat şi grupul rival General Electric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.