Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simon Anholt, expertul mondial nr. 1 în branding de țară, a intrat în consiliul consultativ al 'The New Economy Trust' (NET)

Simon Anholt

Reputatul consilier politic, autor și cercetător britanic Simon Anholt este noul membru al Consiliului Consultativ (advisory board) al „The New Economy Trust” (NET), platformă de politici publice susținută de Proiectul România 2030, cu sprijinul Friedrich Ebert Stiftung.

„Sunt încântat să fac parte din acest consiliu consultativ. NET este un proiect important pentru România, pentru Europa”, a declarat el cu acest prilej.

Simon Anholt este recunoscut ca principală autoritate mondială în materie de imagine națională (branding de țară), și a consiliat, de-a lungul timpului, șefi de stat și de guverne din peste 60 de țări, ajutându-i să se angajeze mai etic, mai imaginativ și mai strategic în relația cu comunitatea internațională.

Munca sa originală privind măsurarea și gestionarea imaginii țărilor, începută în anii 1990, s-a transformat de atunci într-o industrie globală. Această activitate a fost susținută, începând din 2005, de Anholt-Ipsos Nation Brands Index, un cadru de cercetare care a acumulat peste un miliard de puncte de date.

În 2014, Anholt a lansat Good Country Index (GCI)

În 2014, Anholt a lansat Good Country Index (GCI), un clasament care analizează cât de mult contribuie fiecare țară de pe glob la evoluția umanității.

A fost vicepreședinte al Consiliului pentru diplomație publică al Ministerului britanic de Externe timp de 9 ani și parlamentar al Parlamentului European Cultural.

În 2009, profesorul Anholt a primit Premiul Nobels Colloquia pentru economie din partea unui comitet format din 10 economiști Nobel, iar, în 2010, a primit Premiul pentru excelență în domeniul dezvoltării durabile, în cadrul celui de-al 7-lea Forum Multicultural de la Paris.

Simon Anholt este autorul a șase cărți despre geopolitica etică și editor fondator emerit al principalei reviste academice „Place Branding and Public Diplomacy”.

Are un masterat în lingvistică și în literatură franceză și italiană, modernă și medieval, la Universitatea Oxford. A urmat studii internaționale la Colegiul Regal de Studii de Apărare din Marea Britanie și este profesor onorific de științe politice la Universitatea East Anglia.

DIn Consiliul Consultativ al NET mai fac parte personalități de talie mondială precum Jacques Attali, Dan Goldin, George Iacobescu, Ivan Krastev.

Despre New Economy Trust (NET)

New Economy Trust (NET) acționează ca un spațiu de discuție și o platformă cu scopul de a proiecta împreună soluții de politici publice inovatoare, adaptate pentru dezvoltarea noilor membri ai Uniunii Europene.

O atenție specială va fi acordată inegalităților sociale și economice, impactului revoluțiilor tehnologice verzi/digitale, viitorului muncii, formării profesionale și competențelor, drepturilor lucrătorilor din noua economie și altor domenii care contribuie la reziliența societății în întreaga Europă și în spațiul euroatlantic.

NET este susținut de Proiectul România 2030, un think-tank de politici publice, generator și accelerator de idei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.