DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Simona Cocoş, şefa Zentiva România şi Moldova, e noul preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România

Wall-Street.ro
medicamente farmacie

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), care reuneşte companiile producătoare de medicamente generice şi biosimilare prezente pe piaţa locală, a numit-o pe Simona Cocoş, director general Zentiva România şi Republica Moldova, în poziţia de preşedinte al organizaţiei.

Ea preia mandatul de la Adrian Grecu, director general Viatris România, care a fost preşedinte APMGR timp de două mandate. În acelaşi timp, Adrian Grecu va rămâne în bordul APMGR, scrie News.ro.

Citește și: Rareș Bogdan atenționează: Se încearcă atragerea cetățenilor europeni către idei precum egalitarism, desființarea proprietății, desființarea valorilor tradiționale

"Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), care reuneşte companiile producătoare de medicamente generice şi biosimilare prezente pe piaţa locală, anunţă alegerea Simonei Cocoş, director general Zentiva România şi Republica Moldova, în poziţia de Preşedinte al organizaţiei", a informat asociaţia.

Simona Cocoş are peste 25 de ani de experienţă în industria farmaceutică. A absolvit Facultatea de Chimie, specialitatea inginerie chimică şi deţine un MBA în Management şi Strategie. Activează în domeniul farma din 1995, perioadă pe parcursul căreia a deţinut diverse funcţii în vânzări şi marketing, precum şi poziţii regionale în cadrul Zentiva. Din 2009 este director general al Zentiva România şi Moldova, iar din mai 2020 coordonează activitatea grupului de companii Zentiva în România şi Republica Moldova.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire în forță: ‘Îl atenționez pe ministrul Lucian Bode că aștept extrem de rapid ca acest Corp de control să prezinte raportul, pentru că nu cred că Ana Munteanu a acționat de capul ei’

Simonei Cocoş îi revine responsabilitatea de a reprezenta producătorii de medicamente generice şi biosimilare în relaţia cu autorităţile, cu obiectivul asociaţiei de a susţine creşterea accesului la medicamente moderne şi eficiente pentru pacienţii români.

“Utilizarea medicamentelor generice şi biosimilare permite tratarea unui număr mai mare de pacienţi datorită preţului accesibil şi, de asemenea, eficientizarea bugetelor sistemului de sănătate. Este o realitate faptul că îmbătrânirea demografică şi creşterea incidenţei bolilor cronice pune presiune pe resursele disponibile în sănătate. APMGR este o organizaţie importantă în România şi mă bucur să constat o deschidere mai mare a autorităţilor în a discuta şi a ţine cont de expertiza industriei. În acest mandat mi-am propus să continuăm discuţiile cu toţi factorii implicaţi în subiecte precum creşterea gradului de penetrare al genericelor şi biosimilarelor prin politici şi măsuri care să conducă într-un orizont de timp mediu la alinierea cu alte ţări din Europa, scăderea taxei de clawback şi asigurarea unui mediu sustenabil pentru producătorii de generice şi biosimilare, toate acestea în beneficiul sistemului de sănătate românesc şi al milioanelor de pacienţi din România”, a declarat Simona Cocoş, preşedinte APMGR.

Citește și: Turnătoria devine modă în ‘Noua Democrație’! După ce o consilieră USR de Timișoara a descins cu jandarmii la un restaurant, Drulă de la Transporturi se duce direct la DNA!

Comisia Europeană, prin noua strategie farmaceutică, îşi propune să implementeze politici care să încurajeze competiţia creată de medicamentele generice şi biosimilare, simultan cu îndepărtarea barierelor care întârzie intrarea acestora pe piaţă şi utilizarea lor de către sistemele de sănătate. România trebuie să se alinieze acestor politici pentru a putea asigura în continuare asistenţa medicală necesară milioanelor de pacienţi de astăzi şi din viitorul apropiat.

Citește și: S-ar pregăti debarcarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS i-ar fi găsit deja înlocuitor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.