Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep a fost ELIMINATĂ: Cea mai bună dintre surorile Pliskova a trimis-o acasă pe liderul mondial

captură Twitter
Simona Halep

Simona Halep a fost eliminată de la Madrid! Lider mondial și deținătoarea ultimelor două titluri din capitala Spaniei, Halep a întâlnit-o, în sferturile turneului, pe Karolina Pliskova, după ce, în optimi, o eliminase pe sora geamănă a acesteia, Kristyna.

A fost 6-4, 6-3 pentru a șasea jucătoare a lumii.

Citește și: A doborât tot: Ce serial se află pe primul loc în preferințele telespectatorilor

Simona Halep a întâlnit, joi, o adversară în mare formă. Karolina Pliskova a fost mai mobilă şi mai dispusă la efort ca niciodată. Sportiva cehă a acceptat defensiva, când a servit Halep, dar fost foarte agresivă când a făcut-o ea. Pliskova a acoperit eficient terenul, a stat cu răbdare în raliuri şi a trimis lovitura decisivă când a fost sigură că va puncta. În plus, proporţia ridicată de reuşită a primului serviciu a ajutat-o să domine.

Halep a muncit mult, dar a fost lipsită de precizie şi de soluţii. Nici intervenţiile antrenorului Darren Cahill, câte una pe set, primele la acest turneu, nu au avut efect pentru un reviriment. Serviciul, deşi i-a intrat primul, nu a fost bine plasat şi a provocat retururi câştigătoare din partea adversarei. Jucătoarea din Constanţa a insistat pe reverul Karolinei Pliskova, dar când a schimbat direcţia, adversara a punctat cu dreapta sau a provocat greşeala româncei. Uşor, uşor, Halep a renunţat la luptă şi i-a pemis sportivei cehe să obţină a doua victorie din opt partide jucate.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul averii Stelei Popescu: Cine va mai beneficia de bunurile sale

Liderul WTA a început mai bine şi a condus cu 2-0, după un break în ghemul al doiela. Dar, calma, jucătoare cehă a echilibrat jocul şi a câştigat trei game-uri la rând. La 3-3, Pliskova a câştigat din nou pe serviciul româncei, apoi a gestionat cu propriul serviciu avantajul break-ului, impunându-se cu 6-4, după 38 de minute.

Pliskova a reuşit un nou break la 1-1, în setul al doilea şi încă unul, la 5-3, punând capăt meciului, cu 6-3, după 69 de minute.

Citește și: Ai vrea să lucrezi la Facebook sau Netflix? Care este salariul mediu al unui angajat

În continuare, Simona Halep va evolua la turneul de categorie Prmier 5 de la Roma, care se va desfăşura săptămâna viitoare. Ea a fost finalistă în 2017, la Foro Italico.

În ciuda înfrângerii de joi, Halep va rămâne pe locul I WTA, însă diferenţa faţă de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, se va diminua considerabil, de la 1.265 la 425 de puncte.

Citește și: Vodafone preia UPC: Ce se va întâmpla cu cei care sunt abonați la această companie

Cu Karolina, Halep se întâlnise, până acum, de 8 ori, scorul general fiind 6-2 pentru româncă. Ultima dată, cele două au jucat una împotriva celeilalte în sferturi la ediţia din acest an a Australian Open, scor 6-3, 6-2 pentru Halep.

Halep pleacă de la Madrid cu un premiu de 149.390 de euro şi cu 215 puncte WTA.

Citește și: Încă o vedetă are probleme cu ANAF: “Eu nu prea încasez” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.