Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep a fost învinsă, în primul meci de la revenire: a pierdut dramatic o partidă de aproape 3 ore

www.pfofimedia.com
halep australian open

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 6, beneficiară a unui wild card, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4, de americanca Danielle Collins, locul 28 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie WTA 1.000 de la Montreal.

Danielle Collins, 27 de ani, 1,78 metri înălţime, a venit în Canada cu 11 victorii consecutive, care i-au adus primele trofee WTA în palmares, la Palermo şi la San Jose, iar Simona Halep, după trei luni de pauză, provocate de o accidentare la glezna stângă, suferită la Roma, informează News.ro.

Jucătoarea română a arătat lucruri bune la revenirea după o ruptură musculară destul de seriosă. Mobilă şi dispusă la efort, Simona Halep nu a arătat probleme de ordin fizic, în partida de la Montreal, poate puţin la final. Totuşi, ea a fost supusă la un test prea dur pentru un prim meci şi poate era mai potrivit să aleagă un turneu mai mic la revenire, cum a fost cel de la San Jose, de săptămâna trecută, unde ar fi putut avea parte de adversare mai abordabile.

Însă pe cât de tare s-a dovedit a fi "nuca" Danielle Collins pentru Simona Halep, tot atât de tare a fost şi românca în faţa americancei. Din nefericire, campiona română, fără ritmul competiţiei, a trebuti să se recunoască învinsă de una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit. Dar tenisul arătat de Halep şi dârzenia ei ca în vremurile bune sunt încurajatoare pentru competiţiile următoare, turneul de la Cincinnati şi US Open.

Collins are un stil ce pare un pic rudimentar, dar care i-a adus numeroase succese. Aproape totul la ea se bazează pe forţă, serviciul, loviturile, venirile la fileu. Pe propriul serviciu este o maşină ofensivă. Îi place să joace scurt, bum-bum, cu serviciu-vole sau un-doi, stânga-dreapta, ca să încheie repede punctele. Iar la retur caută lovitura decisivă din prima. Acest joc eminamente agresiv aduce şi destule puncte rivalei, dar are un psihic bun, de luptătoare, şi cu execuţiile ei explozive se scoate deseori din situaţii dificile.

Iniţial, Halep a absorbit presiunea cu inteligenţă, cu un joc exact şi cu un bun serviciu. A luat ce i s-a oferit din jocul avântat al lui Collins, a penalizat unele veniri aiurea la fileu ale adversarei şi scurtele ei neinspirate şi a punctat chirurgical când a avut ocazia. Evoluţia aceasta impresionantă s-a diminuat treptat, mai ales prin scăderea eficienţei serviciului. Aici a găsit Collins cheia echilibrării jocului. Ea nu şi-a abandonat tactica, a continuat să dea tare în mingi şi a reuşit să preia controlul jocului.

De şapte mingi de break a avut nevoie Halep pentru a rupe echilibrul la seviciu, în ghemul al cincilea al primului set. A salvat apoi patru mingi de 4-3, tot pe serviciul lui Collins şi setul I, unul disputat totuşi, i-a intrat pe tabelă, 6-2, după 43 de minute.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, pentru că Danielle Collins a lovit sălbatic mingea, mai ales la retur. La 0-1, fostul lider WTA a condus cu 40-15 pe propriul serviciu. A comis o dublă greşeală şi apoi jocul ei s-a dereglat, ceea ce i-a permis jucătoarei americane să obţină pimul break şi să facă 2-0. Halep a răspuns imediat cu rebreak, dar a fost din nou în dificulate pe propriul serviciu, la 0-40. Românca nu a cedat şi a reuşit să egaleze la 2. După ce a ratat alte mingi de break, în ghemul al cincilea, Simona Halep s-a văzut din nou condusă la două ghemuri diferenţă, 2-4. A recuperat cu rebreak, dar şi-a pierdut a treia oară servicul, 3-5. Cu noroc, după ce mingea lovit banda fileului şi a căzut în terenul advers, jucătoarea română s-a apropiat din nou la un ghem, însă şi-a cedat iar seviciul, la 0, şi Collins a egalat la seturi, scor 6-4, după o oră şi 34 de minute.

Decisivul a început cu aceeaşi agresivitatea din partea jucătoarei americane, care a condus cu 1-0 şi a avut apoi patru mingi de break, toate salvate de Halep. Ea egalat şi imediat a trecut la conducere cu break. Românca nu a putut să-l consolideze cu serviciul şi Collins a reuşit rebreak-ul. Sportiva din Constanţa a revenit în avantaj, pe serviciul lui Collins, moment în care aceasta din urmă a cerut timeout medical, acuzând probleme la piciorul stâng. Ea a mers la vestiare şi a revenit pe teren după mai bine de zece minute.

Pauza i-a făcut bine americancei, care a câştigat următoarele două ghemuri, preluând conducerea cu 4-3. Halep a mai egalat o dată şi apoi, epuizată şi cu destule greşeli comise, a trebuit să se recunoască învinsă, după 4-6, după ce a salvat patru mingi de meci şi după o întâlnire care a durat două ore şi 55 de minute.

Collins va evolua în optimi cu compatrioata ei Jessica Pegula, locul 30 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-2, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 10.

Simona Halep, acceptată direct în turul al doilea la Montreal, va primi un premiu de 13.300 de dolari.

Simona Halep a câştigat Rogers Cup în 2016 şi 2018 şi a fost finalistă în 2015. Din acest an, competiţia canadiană se numeşte National Bank Open.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.