Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep, după calificarea în sferturile de la Miami: 'Este impresionant! Sunt fericită că pot reuși aceste lucruri'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Simona Halep trofeu

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-3, pe americanca Venus Williams, locul 43 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. De asemenea, ea se află pentru a 270-a săptămână consectivă în Top 10 WTA.

”Este impresionant. Sunt fericită că pot reuși aceste lucruri. Munca pe care am depus-o mă răsplătește. Mă bucur mult că pot juca tenis”, a spus Halep, la interviul acordat pe teren.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

A fost a șaptea întâlnire între Simona Halep și Venus Williams. Românca le-a câștigat pe ultimele 4, fără set pierdut, și a trecut pentru prima oară în avantaj la acest capitol, 4-3.

”Ea nu renunță niciodată și trebuie să fiu acolo la fiecare minge. Am făcut asta bine azi. Știam că trebuie sa joc mai rapid. E întotdeauna o plăcere să joc împotriva surorilor Williams”, a mai spus Simona Halep.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

Venus a intrat pe teren cu mâna, umărul şi genunchiul drepte bandajate şi cu o precară condiţie fizică. Şi Halep a avut un pansament la genunchiul stâng, semn că mai resimte dureri după accidentarea de duminică, din meciul cu Polona Hercog.

"Ambalată" în acest fel, americanca a arătat mari dificultăţi în a se deplasa în primele ghemuri ale partidei. În plus, ea abordat şi o tactică neaşteptată, cu mingi liftate, care s-a dovedit a fi falimentară. În câteva minute, Halep a făcut 3-0, cu două break-uri.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

Venus a mai renunţat la mingile înălţate şi a continuat jucând ceea ce ştie, să dea tare, aproape din orice poziţie. Şi cu ajutorul Simonei Halep, care a făcut un ghem slab de serviciu, şi cu serviciul ei mai precis, mai apăsat şi mai plasat, Williams a strâns scorul la 2-3.

Meciul a continuat în coordonatele unui clasic Venus Williams - Simona Halep din ultimii ani. Americanca a pus câteva puncte în dreptul ei şi multe în dreptul româncei. Din când în când, Halep a punctat la spectacol, cu câte o lovitură frumos poziţionată pe marginile terenului. Williams a mai luat un ghem, la 2-4, care a îngrijorat-o un pic pe jucătoarea din Constanţa, ce a decis că are nevoie de sfaturile lui Daniel Dobre. Cu următoarele două ghemuri câştigate la rând, între care un break la final, Simona Halep a câştigat setul cu 6-3, după 33 de minute.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Setul al doilea a fost câştigat cu acelaşi scor de Simona Halep, dar jocul a fost mai echilibrat. Ea a rupt echilibrul cu un break la 2-1, apoi l-a păstrat până la final, punând capăt meciului cu alt 6-3, după o oră şi 13 minute.

Jucătoarea română preia, astfel, conducerea în partidele directe cu Venus Williams. Anterior, românca a câştigat clar şi ultimele trei confruntări. Ultima lor partidă avusese loc în turul al treilea al AusOpen, din acest an, când Halep a câştigat cu scorul de 6-2, 6-3.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Simona Halep s-a impus în meciul din optimile de finală ale turneului de la Roma, din 2015, cu scorul de 6-2, 6-1, şi în cel din optimile de finală ale turneului de la Montreal, de anul trecut, cu 6-2, 6-2.

La Miami, Halep va evolua în turul următor cu cu învingătoarea dintre chinezoaicele Yafan Wang, locul 50 WTA, şi Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 182.000 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.