Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep nu este de acord cu interzicerea rușilor în competiții: 'Sunt împotriva războiului din Ucraina, dar este un sport individual'

WTA tour
Simona Halep

Simona Halep nu este de acord cu decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a-i exlude pe jucătorii ruşi şi bieloruşi de la al treilea grand slam al anului. Printre cei care au criticat decizia de interzicere a rușilor s-au numărat și Martina Navratilova și Novak Djokovic.

"Nu vreau să discut despre politică, deoarce este politică în opinia mea. Este un sport individual şi nu este vina jucătorilor, după părerea mea. Este o decizie grea. Sunt tristă pentru tot ce se întâmplă în Ucraina acum şi pentru toţi oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului şi sper să se termine. Noi suntem aproape, acolo. Aşa că nu e uşor pentru nimeni, dar da, este un sport individual. Nu au voie să joace sub steagul lor, ceea ce mi s-a părut o mişcare bună. Dar în rest, este politică şi mă ţin departe de politică. Eu iubesc sportul", a declarat Halep, potrivit jurnalistului Ben Rothenberg.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, săptămân trecută, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie - 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie. ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată.

Oficialii ucraineni le-au transmis organelor de conducere din tenisul mondial că vor „juca de partea monstrului" dacă vor permite participarea rușilor în competiții.

„Tenisul continuă să își spună că nu este responsabil. Dar atâta timp cât le permite rușilor să joace, chiar și fără steag, ei promovează țara", spun ucrainenii. „Și dacă un rus ar câștiga Wimbledon sau Queens sau orice altceva, ar fi pus în față de guvernul rus ca o altă demonstrație de dominație? Nu am nicio îndoială în această privință. Pentru că politica și sportul în Rusia sunt absolut amestecate. Când Putin s-a întâlnit marți cu vedetele sportive din Rusia la Kremlin, le-a spus: „Sunteți în prima linie a luptei noastre pentru valorile noastre”. Așa că nu putem închide ochii. Îmi place să-i privesc pe Daniil Medvedev și pe Andrey Rublev jucând. Dar când te gândești la femeile și copiii care suferă și care trăiesc lucruri pe care ți le poți imagina doar în cele mai rele coșmaruri, este greșit să le permiți rușilor să joace în circuitul profesionist și să le promovezi sistemul. Pur și simplu nu este momentul", mai spun oficialii ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.