Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simone Tempestini va lua startul în prima etapă a Campionatului European de Raliuri

Simone Tempestini

Campionul naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, va reprezenta România, în acest weekend, în prima etapă a Campionatului European de Raliuri, care se va desfăşura chiar în Italia, la Roma, ţara în care acesta s-a născut în urmă cu 25 de ani, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Un total de 90 de echipaje s-au înscris la Rally di Roma Capitale 2020, dintre acestea, nu mai puţin de 46 urmând să concureze pe modele R5, de ultimă generaţie. Simone, care îl va avea copilot pe Sergiu Itu, va lua startul pe o Skoda Fabia R5.

Echipajul de la Napoca Rally Academy are ca principal obiectiv pentru acest sezon câştigarea titlului european la juniori (n. red. - sub 28 de ani), la patru ani după ce Simone devenea primul român campion mondial la juniori în WRC (World Rally Championship).

''Avem încredere în capacităţile noastre. Suntem mult mai experimentaţi şi pe plan internaţional, aşa că ne dorim să bifăm o nouă performanţă pentru România'', a spus Tempestini înainte de plecarea spre Roma.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când ar putea fi gata primul vaccin împotriva COVID-19

Printre cei care s-au înscris la raliul din Italia se mai numără norvegianul Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5), fiul legendarului Petter Solberg, dublul campion european Giandomenico Basso, campionul continental din 2018, rusul Alexei Lukianuk, şi irlandezul irlandezul Craig Breen, campionul WRC Academy.

La ultima lor participare la Rally di Roma Capitale, în sezonul 2017, pe când ambii aveau 22 de ani, Tempestini şi Itu au terminat pe locul 5 la general. Cei doi ajung în Capitala Italiei cu moralul ridicat după ce în weekend s-au impus clar în a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, desfăşurată în judeţele Braşov şi Harghita.

Prima probă specială se va desfăşura sâmbătă, raliul din Roma având un total de 15 probe, cu un total de 197 de kilometri de concurs. Acestora li se adaugă alţi aproximativ 800 de kilometri intermediari, între probe, acolo unde însă orice întârziere reprezintă penalizări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.