Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simpozion dedicat Episcopului Nifon Niculescu, la Galaţi

Basilica.ro
Episcopul Ioan Casian

În Sala de festivităţi a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a avut loc sâmbătă un simpozion în memoria Episcopului Nifon Niculescu, ale cărui rămăşiţe pământeşti au fost aduse vineri de la Bucureşti la Galaţi.

Intitulat „Personalitatea Episcopului Nifon, ierarh vrednic, liturghisitor evlavios, misionar harnic, filantrop energic şi patriot luminat”, evenimentul a fost moderat de Arhiepiscopul Casian cu participarea arhidiaconului prof. dr. Ioan Caraza, a teologului Ionuţ-Daniel Barbu, – cel care timp de aproape doi ani a cercetat şi a descoperit locul de veci al ierarhului -, oameni de cultură, preoţi şi elevi seminarişti gălăţeni.

Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a vorbit celor prezenţi despre viaţa Episcopului Nifon şi moştenirea culturală şi patrimonială lăsată de acesta posterităţii, informează Basilica.ro.

Ceilalţi invitaţi au vorbit, de asemenea, despre faptele, evenimentele şi realizările Episcopului Nifon.

Anterior, în Capela muzeului eparhial al Dunării de Jos, Episcopul Visarion al Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie şi o slujbă de pomenire.

Duminică, de la ora 09:00, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi va fi oficiată Sfânta Liturghie, după care rămăşiţele pământeşti ale Episcopului Nifon Niculescu vor fi aşezate în cripta pregătită în lăcaşul de cult pe care l-a ctitorit.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.