Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simpozion dedicat Zilei Mondiale a Apei, organizat la Academia Română

ANAR
Apele Romane

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) organizează, marţi, la Academia Română, simpozionul cu tema "Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă", eveniment dedicat Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită pe data de 22 martie, scrie Agerpres.

Printre temele ce vor fi dezbătute în cadrul evenimentului se află: implementarea politicilor şi a strategiilor din domeniul gospodăririi apelor la nivel naţional, amenajările hidrotehnice şi apă pentru populaţie, sistemele de alimentare cu apă şi canalizare - ansambluri unitare, contribuţii prin proiecte cu finanţare europeană la dezvoltarea activităţilor din domeniul gospodăririi apelor, hidro-energia şi alimentarea cu apă a populaţiei, irigaţiile în România. 

Potrivit organizatorilor, printre cei care sunt invitaţi să susţină discursuri sunt anunţaţi: Gheorghe Constantin - director în Ministerul Apelor şi Pădurilor, Dorel-Marcel Dume - director general adjunct al ANAR, Simona Olimpia Negru - director general în Ministerul Apelor şi Pădurilor, şi profesor doctor inginer Dan Stematiu - Academia de Ştiinţe Tehnice din România.

Citește și: Plângere la poliție pentru un site ce vinde bilete neautorizate la Festivalul George Enescu

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day) (rezoluţia 47/193). 

Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza atât potenţialul pentru o cooperare extinsă, cât şi răspunsurile la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu. 

În 2013, a fost marcat Anul internaţional pentru cooperare în domeniul apei, proclamat de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 65/154, la 11 februarie 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.