Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sinaia şi Poiana Braşov sunt printre stațiunile în topul rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă: 60% se vor orienta către staţiuni montane româneşti

poiana brasov

Sinaia şi Poiana Braşov, staţiunile balneoclimaterice Băile Herculane şi Băile Felix, dar şi zonele de turism rural Bucovina şi Maramureş sunt în topul rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă, pe plan intern, potrivit unui studiu realizat de un touroperator, conform agerpres.

Nivelul de rezervare pentru perioada de Crăciun şi Revelion este de circa 70%, faţă de numai 25-30% în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv de 90-95%, cât era în aceeaşi perioadă din 2019. Pachetele preferate de turişti nu mai sunt cele ieftine, ci românii preferă variante de pachete turistice la hoteluri de patru şi chiar cinci stele.

"Dintre cei care nu mai pleacă în afară pentru vacanţă, 60% se vor orienta către staţiuni montane româneşti. Am primit foarte multe cereri de ofertă pentru staţiuni cu pârtii precum Azuga, Buşteni, Rânca şi Straja. De asemenea, pentru Poiana Braşov, sunt foarte multe cereri anul acesta. Faţă de anul trecut, rezervările au început să se facă din septembrie, pentru vacanţa de iarnă, însă continuă şi în prezent, pe fondul situaţiei încă neclare, deşi rata de incidenţă COVID este cea mai mică din Europa. Ne aşteptăm la o relaxare, în perioada sărbătorilor", a declarat Lucian Bădîrcea, director general IRI Travel.

Potrivit consultanţilor companiei de turism, pe plan extern, Egiptul este pe primul loc, iar în topul cererii urmează vacanţele la ski în Bulgaria - Bansko şi Borovets, Austria şi Italia.

Ca tipologie a turistului, marea majoritate a călătorilor este, în această perioadă, vaccinată şi posesoare a certificatului verde. Se observă o schimbare radicală, în sensul că acum turiştii sunt mult mai dispuşi să aleagă destinaţii mai îndepărtate, calde într-o mai mare măsură. Aceştia preferă în continuare all inclusive şi optează în special pentru hoteluri de minim 4*, deci hoteluri bune şi foarte bune, precizează sursa citată.

De sărbători, turiştii aleg pachete cu toate mesele incluse, cu cine festive, cu acces la centre şi facilităţi de spa şi relaxare. Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă tarifele au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru Crăciun, tarifele pe plan intern pornesc de la 460 de lei de persoană pentru 3 nopţi cu mic dejun la o unitate clasificată cu trei stele în Bran-Moeciu sau în Bucovina şi pot ajunge la 1.130 de lei de persoană pentru 3 nopţi cu toate mesele incluse la Băile Herculane.

În plan extern, tarifele pornesc de la 114 euro de persoană pentru un sejur de 3 nopţi la Bansko în Bulgaria, la un hotel de trei stele, şi pot urca la 1.415 euro/cameră cu demipensiune/2 pax/4 nopţi, la un hotel de patru stele în Val di Fassa (Italia).

Pentru Revelion, pe plan intern, preţurile pentru trei nopţi de cazare variază de la 1.150 lei de persoană, cu demipensiune şi cină de Revelion la o unitate de trei stele în Bran-Moeciu, la 3.100 de lei la patru stele cu all inclusive în Maramureş.

Pentru turism extern, un pachet de trei nopţi la un hotel de trei stele în Bansko, cu demipensiune şi Cină de Revelion, poate fi achiziţionat cu 225 euro de persoană. Pentru un sejur de 7 nopţi cu demipensiune la ski în Val di Fiemme (Italia) tariful urcă la 1.350 de euro/cameră pentru 2 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.