Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii de la ROMATSA spun că fac grevă, ministrul Transporturilor le spune stop

Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat că vor face grevă pe 1 septembrie, după ce au ieșit dezamăgiți de la negocierile cu Iulian Matache, ministrul Transporturilor. Numai că ministrul îi urechează pe sindicaliștii care au sărit la bătaie la directorul ROMATSA.

Citește și: Scandal la Romatsa. Îmbrânceli între directorul general şi liderul de sindicat/ VIDEO

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a atras atenția părților implicate că, în urma comportamentului necivilizat de vineri dintre cele două părți implicate, consideră că lupta sindicală s-a tranformat într-una personală, chiar fizică, între reprezentanții conducerii și cei ai sindicatului. Depășirea condiției sindicale fără soluționarea corectă și amiabilă a problemelor, determină sancționarea imaginii ambelor părți atât de către salariații regiei, cât și de opinia publică.

Citește și: Negocierile au EȘUAT: Va fi GREVĂ la ROMATSA pe 1 septembrie

“Din cele 14 revendicări, 12 au fost rezolvate la masa negocierilor. Implementarea organigramei cuprinsă în planul de management al regiei nu este, însă, atributul ministerului conform legislației actuale. Dar, pentru asigurarea premiselor semnării contractului colectiv de muncă, astăzi, am decis împreună continuarea negocierilor pentru cele două revendicari nesoluționate. Mai mult, la negocieri vor participa un reprezentat al ministerului și unul al Consiliului de Administrație pentru o cât mai mare transparență. Dar, solicit părților aflate în conflict, cât mai ales tuturor salariaților Romatsa ca, în perioada imediat următoare, să dea dovadă de înțelepciune și ințelegere în rezolvarea revendicărilor, mai ales, în fața organismelor internaționale. Personal fac un apel la toți specialiștii, toți salariații din Romatsa să procedeze cu chibzuință fără a afecta bunul mers al activității regiei. De data aceasta, hotărârea nu este la minister, ci la nivelul companiei, al sindicatului, al salariaților. Orice problemă are o rezolvare. Consider că trebuie doar sa acceptăm dialogul pașnic și înțelegerea. Nu sunt de accord cu politizarea conflictului și tocmai de aceea, ca urmare a informațiilor și sesizărilor făcute de către reprezentanții sindicatului, solicit conducerii Romatsa să prezinte în cel mai scurt timp un punct de vedere referitor la cele prezentate. De asemenea, solicit Autorității Aeronautice Civile Române să facă verificări cu privire la toate elementele semnalate de către sindicaliști. Am cerut aceste verificări pentru a cunoaște exact situația din Romatsa, pentru a nu periclita siguranța transportului aerian“ a declarat Iulian Matache, Ministrul Transporturilor

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.