Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii de la Sanitas cer guvernului PSD garanții că vor aplica majorările salariale de la 1 ianuarie 2019

protest sanitas pv
Federația Sanitas le cere, joi, guvernanților să-și asume, printr-o declarație publică completă, că vor acorda creșterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019, informează Mediafax.
Consiliul Național al Federației Sanitas anunță, joi, că a luat act cu îngrijorare de declarațiile din ultimele zile, aparținând diferitelor formațiuni politice parlamentare și unor reprezentanți ai Guvernului, cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu 1 ianuarie 2019.
"Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate și Asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale, în condițiile în care, pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor - asistenți medicali și medici. De mai bine de doi ani, Federația Sanitas din România semnalează încontinuu omisiuni importante ale cadrului legislativ care reglementează salarizarea personalului din cele două domenii și face presiuni pentru corectarea lor", transmite Federația Sanitas, printr-un comunicat de presă.
În acest context, Federația le cere guvernanților să-și asume, printr-o declarație publică completă și fără echivoc, că va acorda creșterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019.
"Consiliul Național al Federației SANITAS va monitoriza, cu mare atenție, evoluția aplicării creșterilor salariale în domeniu, rezervându-și dreptul de a reacționa, prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție în calitate de organizație sindicală națională reprezentativă, dacă Legea salarizării și celelalte acte normative conexe nu vor fi respectate", potrivit sursei citate.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că nu se pune problema majorării salariului minim de la 1 noiembrie, așa cum a propus Comisia de Prognoză, dar este posibil ca majorarea să aibă loc de la 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.