Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din Poliție: 'Pensiile militarilor sunt o problemă de siguranţă naţională'

click.ro
pensie

Viitorul Legii pensiilor militare de stat este o problemă de siguranţă naţională, a afirmat, marţi, Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Poliţiştilor SED LEX.

"Sperăm ca în maxim două săptămâni să ieşim cu cel puţin două proiecte, legate de uzul de armă, statutul poliţistului, dar şi, până în data de 15 septembrie, să ieşim cu un punct de vedere cu privire la ceea ce înseamnă viitorul Legii pensiilor militare de stat, pentru că afectează întreg sistemul de ordine şi siguranţă naţională. Este o problemă de siguranţă naţională, lucru pe care mă bucur că l-a înţeles domnul prim-ministru", a declarat Florin Vîlnei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Știați? Cât câștigă un model de videochat în România, la un program normal de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână

Alături de Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), Florin Vîlnei a participat marţi, la Palatul Victoria, la o întâlnire la care au fost prezenţi mai mulţi membri ai Guvernului, în frunte cu premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Potrivit lui Vîlnei, mai multe aspecte legate de pensiile militare sunt "aruncate în spaţiul public". "Sunt aspecte care sunt aruncate în spaţiul public de oameni care nu sunt bine informaţi (...) şi nu cunosc realitatea şi s-a creat o anatemă legată de faptul că oamenii pleacă din sistem la vârste foarte fragede, cu pensii foarte mari. Este un lucru fals. Avem un articol în statutul poliţistului, vrem să îl îndreptăm, vrem să reglementăm problema asta şi sunt ferm convins că, în perioada imediat următoare, le vom aşeza", a spus Vîlnei.

Citește și: O fostă vedetă a Antenei 1 face declarații șocante! Ce job ar fi dispusă să încerce

Conform lui Vîlnei, aceste aspecte vor fi discutate, începând de miercuri, în cadrul unor întâlniri cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

El a atras atenţia şi cu privire la faptul că media de vârstă în Ministerul de Interne este, în prezent, de 35 de ani.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! Care va fi soarta pensiilor speciale

"Dacă schimbi sistemul de calcul şi schimbi condiţiile, cine îndeplineşte condiţiile pleacă din sistem. Media vârstei la momentul de faţă, în Ministerul de Interne, este de 35 de ani. Ne punem o problemă din punct de vedere al managementului pentru că, în momentul în care ocupi o funcţie de conducere, trebuie să ai o minimă experienţă, trebuie să ai o capacitate, să poţi să conduci un sistem destul de complicat cum este Ministerul de Interne şi nu numai", a mai afirmat Vîlnei.

Citește și: EXCLUSIV! Premierul Tudose plănuiește debarcarea unui ministru important – ce s-a întâmplat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.