Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din poliție: 'Se vrea intrarea în normalitate!!!???'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam omagiu politist ucis

Federația Polițiştilor Sed Lex anunță că luni, 24.07.2017, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, va avea loc o întâlnire cu sindicatele pe teme profesionale, întâlnire găzduită de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. La această întâlnire şi-a anunțat prezența si Prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose. Una din temele anunțate va fi pe marginea modificării Statutului polițistului, Legea nr. 360/2002.

Federația Polițiştilor Sed Lex va prezenta şi înmâna un material lui Mihai Tudose, cu problemele acute cu care se confrunta M.A.I., dar şi soluții pentru remedierea acestora.

Sindicaliștii au făcut lista cu ce ar vrea de la guvernanți.

Citește și: Unde lucrează soția lui Liviu Pleșoianu și ce avere are, de fapt, cel mai aprig contestatar al șefei DNA

”1. Deficitul de personal depăşeşte 20.000 de indicatori, doar la nivelul I.G.P.R. sunt aproximativ 10.000 de polițişti.

Pierderile naturale la nivelul I.G.P.R. se ridică la aproximativ 600 de polițişti anual.

- pentru reducere deficitului de personal se poate reduce perioada de şcolarizare a agenților/subofițerilor de la 2 ani la 1 an;

- se poate comprima perioada de şcolarizare a promoțiilor 2016-2018 pentru decembrie, cu încadrare în ianuarie 2018;

- în centrele de formare profesională se pot aduce formatori/profesori rezervişti cu plata cu ora;

- astfel în următorii 5 ani putem şcolariza aproximativ 10.000 de polițişti.

Citește și: Surpriză de proporții! I-a ‘spart’ casa lui Codrin Ștefănescu și a fost promovată la cabinetul ministrului

2. Încadrările din sursă externă NU REPREZINTĂ o soluție pentru instituția M.A.I. deoarece instituția are nevoie de oameni bine pregătiți profesional.

Istoria ne-a arătat că cei proveniți din sursă externă, nu au avut posibilitatea ca în perioadele de scurtă pregătire, să dobândească toate calitățile şi aptitudinile necesare pentru vocația de polițist, jandarm, pompier.

Putem încadra din sursă externă doar funcționari publici şi personal contractual pentru: IT, paşapoarte, permise, înmatriculări, administrativ, financiar, mecanici, fochişti, etc.

Citește și: Acuzații fără precedent în Biserica Ortodoxă Română! El este starețul care…

3. Fenomenul infracțional este tot mai complex şi sofisticat, iar acesta poate fi stăpânit doar cu oameni bine pregătiți, cu o loistică şi o dotare pe măsura nevoilor şi realităților zilelor noastre.

4. Alocarea sumelor bugetare necesare pentru crearea conditiilor optime desfăşurării activitățiilor specifice (clădiri, birouri, consumabile, carburant, etc.).

Continuarea programului de înzestrare a parcului auto (aproximativ 40-50% din autoturisme au depăşit perioada de casare).

Citește și: Atenție șoferi! CNAIR a făcut marele anunț. La ce va renunța?

5. Asigurarea unei salarizări corecte raportată la riscurile meseriei, incompatibilități, restrângeri, etc. (speranța de viață a angajaților M.A.I.este de 62,5 ani).

6. Polițiștii şi personalul contractual din M.A.I. au fost excluşi de la majorarea salarială cu 15% de la 1 iulie 2017, aplicată celorlalte structuri militare.

Citește și: România primește o lovitură majoră! Marele anunț care a uimit Europa

Apreciem că fostul executiv a acționat în necunoștință de cauză, în sensul că polițiștii au fost excluși de la majorarea salarială cu 15% sub pretextul că beneficiază de sporul de fidelitate, total inexact întrucât de la 1 ianuarie 2010 acest spor nu s-a mai acordat, iar polițiștilor care au beneficiat de un anumit procent din spor, în funcție de vechime este prevăzut în salariu ca sumă compensatorie și astfel s-a ajuns ca în acest moment 47% din polițiști să nu beneficieze de nici un procent din fostul spor, 16% beneficiază de 5%; 21% beneficiază de 10%; 14% beneficiază de 15% iar 2,5% beneficiază de 20%.

Având în vedere această situație propunem să se găsească soluții pentru a se acorda celor 47% dintre polițiști majorare salarială de 15% , celor 16% majorare de 10% iar celor 21% majorare de 5%.

Citește și: Mutare bombă! Cine va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

7. Şi nu în ultimul rând, Legea pensiilor militare de stat.

Vrem să cunoaştem poziția oficială a Guvernului României cu privire la intențiile de modificare a legii, dacă vor fi inițiate demersuri de modificare sau nu.

Mesajele contradictorii cu privire la modificarea/nemodificarea acesteia, crează o stare de neîncredere a întregului personal.

Credem cu tărie că după şedința de mâine dar şi în perioada imediat următoare, toate aceste probleme ce macină ministerul dar şi angajații, să fie rezolvate cât mai repede posibil.”, spun sindicaliștii de la Sed Lex.

Citește și: Dezvăluiri din interior! PSD pregătește un nou proiect bombă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.