Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii, la ușa Guvernului după anunțul Olguței Vasilescu! Discuții CRUCIALE cu Viorica Dăncilă

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

Mai mulți reprezentanți ai sindicaliștilor se vor întâlni marți, la ora 16:00, cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre creșterea salariului minim. Bogdan Hossu, de la Cartel Alfa, spune că această creștere îi bucură, chiar dacă textul de lege are mici „neconcordanțe”.

„Am primit o invitație pentru astăzi la ora 16:00, pe tema salariului minim pe țară. Întalnirea va avea loc la Palatul Victoriei. Din septembrie, noi ne-am exprimat punctul de vedere fața de salariul minim. (...) Evident că orice creștere de salariu ne bucură, deși textul are câteva mici neconcordanțe. Nu e clar dacă sunt două sau trei salarii minime pe economie. Adică e vorba de cei cu studii superioare care au în același timp și vechime de 15 ani sau e vorba de două categorii de personal diferite care au alt gen de salariu minim”, a declarat pentru MEDIAFAX, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Cartel Alfa.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat săptămâna trecută, pe Facebook, că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, instituția pe care o conduce lucrează la creșterea salariului minim pe economie de la 1 noiembrie, existând o diferențiere în funcție de studiile angajaților.

ROBOR crește de la o zi la alta - Dezastru pentru românii cu credite în lei

"După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferentierea salariului minim in funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveți mai jos analiza Comisiei de prognoza și a MMJS și calendarul creșterilor", a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Potrivit documentului prezentat de ministrul Muncii, propunerea este de "Creștere a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul de 2080 de lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018". Totodată, acesta prevede introducerea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat la nivelul de 2350 lei/ lună pentru angajații pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare.

Același act prevede și creșterea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună, pentru angajații cu 15 ani vechime, începând cu 1 noiembrie 2018. Totodată, propunerea este de introducere în Codul Muncii a unui prag minim al raportului salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată/ câștig salarial mediu brut la cel puțin 45%, începând cu 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.