Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sindicaliștii ALRO își strigă disperarea în fața Ministerului Energiei: 'Importăm la vârf, cu sute de euro/MWh'

contraversao.com
revolta

Sindicaliștii de la ALRO protestează în fața Ministerul Energiei față de creșterea prețurilor la energie, care au determinat societatea să își reducă activitatea.

Pe data de 27 decembrie, conducerea ALRO a transmis decizia de a închide trei din cele cinci hale de electroliză, ceea ce înseamnă reducerea capacităţii de producere a aluminiului primar cu aproximativ 60%, pe fondul crizei energetice, iar pe 6 ianuarie a avut loc și un protest cu sute de salariaţi în fața prefecturii locale.

Sindicatele din energie și din minerit spun că explozia facturilor este urmarea luptei politicienilor cu energia clasică, fără a pune nimic în loc, arată, într-o scrisoare deschisă adresată autorităților Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate “Univers” și Federația Națională Mine Energie. Între 2008-2022 s-au închis zeci de capacități de producție fără să se pună nimic în loc. „S-a închis energia pe carbune, care funcționează în baza curbei de sarcină și s-a pus în loc energie regenerabilă, pe care o ai sau nu, în funcție de vânt și soare. Azi am ajuns importator net de energie. Tot ce exportăm este energie care nu trebuie nimănui, în golul curbei de sarcină, cu câțiva euro/MWh. Importăm însă la vârf, cu sute de euro/MWh”, arăta recent o scrisoare deschisă a sindicatelor.

„Politicienii, în frunte cu Președintele, și-au trecut în programe combaterea schimbărilor climatice. La fel în toată Europa. Facturi de mii de lei se suprapun peste dispariția iminentă a zeci de mii de locuri de munca in anul 2022. Inceputul l-au făcut ALRO și AZOMURES, dar vedem și covrigarii cu 4 angajați care au primit factură de 15.000 de lei lunar”, au mai spus sindicaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.