Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii de la Metrou ameninţă cu greva generală

LOGO_Metrorex

Reprezentanții Unității Sindicatului Liber Metrou nu au ajuns la niciun rezultat dup cinci ore de negocieri cu Metrorex. În acest condiții, sindicaliștii de la metrou spun că există șanse foarte mari să fie declanșat un conflict colectiv de muncă, ce ar putea duce în cele din urmă la o grevă generală și blocarea trenurilor de metrou.

Deocamdată nu este stabilit un calendar al acestor porteste. Principalele solicitări ale angajaților de la metrou sunt legate de condițiile de muncă.

"Vă aducem la cunoștință că în data de 13.10.2016 a avut loc o nouă rundă de negocieri între reprezentanții sindicatului Unitatea Sindicatul Liber Metrou și reprezentanții Metrorex SA pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de muncă pentru anul 2016-2017 la nivel Metrorex, ținând cont de faptul ca la data de 23.10.2016 actualul CCM va expira. Negocierile au durat mai bine de 5 ore, dar din păcate anumite puncte au rămas în divergență (în special cele referitoare la îmbunătățirea condițiilor de muncă). Există premisele declanșării unui conflict colectiv de muncă la nivel de Metrorex SA, ceea ce poate conduce la greva generală și la blocarea circulației trenurilor de metrou", se arată într-un comunicat al USLM, citat de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.