Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din industria de Apărare au fost primiți la Palatul Cotroceni. S-a discutat despre problemele industriei de profil

Inquam Photos / Adriana Neagoe
iohannis gesturi reactii

O delegație formată din lideri a cinci federații sindicale din industria de apărare s-a întâlnit, la solicitarea acestora, la Palatul Cotroceni, cu un grup de consilieri prezidențiali.

În cadrul discuțiilor, liderii sindicali au prezentat problemele complexe cu care se confruntă industria de profil, solicitând sprijinul Președintelui României pentru acordarea statutului de industrie strategică de interes național industriei de apărare.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

De asemenea, liderii de sindicat au solicitat ca programul de reorganizare a Companiei Naționale ROMARM să fie prezentat în CSAT, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării din anul 2017, iar din programele de înzestrare derulate de Ministerul Apărării Naționale, 30% să se realizeze de către industria românească de apărare.

În plus, reprezentanții federațiilor sindicale au solicitat sprijin pentru realizarea unui centru de cercetări al industriei de apărare, care să concentreze capacitățile de cercetare-dezvoltare, inclusiv prin accesare de fonduri europene.

Citește și: Rareș Bogdan profețește dezastrul pentru PSD! ‘O să vedem cum își va rupe hainele’

Având în vedere importanța deosebită a industriei de apărare pentru securitatea națională și impactul social și politic al aspectelor semnalate, propunerile și concluziile discuțiilor de astăzi vor fi înaintate Guvernului României, Ministerelor Economiei și Apărării Naționale.

Administrația Prezidențială reconfirmă preocuparea Președintelui României, Klaus Iohannis, de a se găsi cele mai potrivite soluții pentru revigorarea industriei românești de apărare.

Citește și: EXCLUSIV Scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea, în care Laura Codruța Kovesi e acuzată de spionaj! Acuze dure și la adresa lui Klaus Iohannis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.