Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din MAI îl toacă pe Bode: S-au supărat că nu sunt chemați la sindrofiile de bilanț

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Sindicatul Europol susţine că ministrul de Interne, Lucian Bode, ar fi solicitat conducătorilor de unităţi de Poliţie să nu invite sindicatele la activităţile de bilanţ, dând ca exemplu evaluarea activităţii Poliţiei Capitalei. ”Ni s-a comunicat faptul că în acest an activitatea de evaluare activităţii DGPMB se realizează doar cu «perdonalul» propriu. Domnul «doctor» Bode instaurează totalitarismul în MAI”, afirmă sindicaliştii. Poliţia Capitalei arată că evaluarea se face în mai multe etape, invitaţii fiind stabiliţi în funcţie de temele abordate. ”Activitatea de astăzi se desfăşoară cu personalul propriu, urmând ca dialogul cu sindicatele să se organizeze într-un alt format”, precizează Poliţia.

”Situaţie fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne, doctorul în energie Bode a remis o adresă către structuri, pe care a clasificat-o pentru a nu avea acces la ea, prin care le interzice conducătorilor de unităţi să invite organizaţiile sindicale la activităţile de bilanţ”, au reclamat sindicaliştii de la Europol, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ei au arătat că au solicitat conducerii Poliţiei Capitalei să confirme dacă bilanţul activităţii pentru anul 2022 se va realiza în locaţia şi la ora pe care sindicatul le-a primit ”pe surse”.

”Răspunsul lor însă ne-a confirmat cele mai mari temeri, MAI este confiscat de un om politic care nu mai are niciun fel de demnitate. Ni s-a comunicat faptul că în acest an activitatea de evaluare activităţii DGPMB se realizează doar cu «perdonalul» propriu. Domnul «doctor» Bode instaurează totalitarismul în MAI. De fapt, dacă stăm să ne gândim mai bine, şi pe vremea comunismului, «bilanţurile» nu se făceau cu uşile închise. Pentru această atitudine care încalcă flagrant dialogul social, îi cerem demisia!”, au afirmat reprezentanţii Sindicatului Europol.

În replică, Serviciul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis că evaluarea activităţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în anul 2022 are mai multe etape, iar în funcţie de temele abordate, se stabilesc participanţii.

”Activitatea de astăzi se desfăşoară cu personalul propriu, urmând ca dialogul cu sindicatele să se organizeze într-un alt format. Ne exprimăm deschiderea la dialog social cu toţi partenerii instituţionali, în limitele legale şi către transparenţă, informaţiile de interes public privind activitatea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti urmând a fi comunicate public”, a precizat Poliţia Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.