Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din Poliție sar la gâtul ministrului de Interne: 'În Poliţia Română tocmai a fost declanşată o amplă acţiune de intimidare'

Agerpres
politia rutiera

Sindicatul Europol reclamă ”o amplă acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică Avertisment”, susţinând că şeful Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română a semnat o adresă prin care li se cere agenţilor să precizeze motivul aplicării acestor avertismente, ”într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi”.

”Solicităm tuturor poliţiştilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliţie Autostrăzi să nu dea curs acestei 'mizerii' de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancţiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor”, adaugă sindicaliştii, relatează News.ro.

”În Poliţia Română tocmai a fost declanşată o amplă acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică „Avertisment”. Este pentru prima dată când se admite, în scris, faptul că poliţiştii sunt obligaţi să aplice amendă, indiferent de circumstanţe, cu afectarea gravă a independenţei agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate”, arată Sindicatul Europol, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Reprezentanţii sindicatului afirmă că şeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere poliţiştilor rutieri de la nivelul acestei structuri să ”argumenteze” motivul pentru care au aplicat avertismente într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi”.

”Mai rămâne doar să stabilească concret şi 'indicatorii de performanţă cantitativi' sau în traducere liberă norma de amenzi. Solicităm tuturor poliţiştilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliţie Autostrăzi să nu dea curs acestei 'mizerii' de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancţiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor”, transmite sindicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.