Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii reclamă politica păguboasă de resurse umane în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

BBC
grau rusesc

Sindicaliştii reclamă, miercuri, ”politica păguboasă” de resurse umane în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi anunţă acţiuni de protest în lipsa unui dialog cu conducerea isntituţiei, potrivit news.ro.

”Federaţia Naţională a Lucrătorilor, semnalează opiniei publice faptul că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale A.F.I.R. aplică o politică păguboasă în privinţa managementului resurselor umane cu implicaţii negative în implementarea PNS”, au transmis, miercuri, sindicaliştii, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, o parte a experţilor experimentaţi care au contribuit decisiv la implementarea Programului SAPARD si a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală au ales să se pensioneze anticipat, s-au suspendat din funcţie, s-au angajat la entităţi private, sau au migrat către alte instituţii care gestionează fonduri europene.

Sindicaliştii fac şi o listă a cauzelor care au dus la aceste decizii:

● Lipsa unui contract colectiv de muncă valabil(semnalat Ministerului Muncii);

Contractul individual de muncă nu include toate veniturile de natură salarială pe care angajatul le primeşte;

Venituri salariale incerte, afectate de diverse situaţii neimputabile angajatului.(deplasari pentru verificari tehnice, CM, etc..);

Lipsa unor condiţii de muncă normale şi în sigurnţă (aspecte constatate de Inspectoratul Teritorial de Muncă.);

Management defectuos, promovări politice, ocuparea funcţiilor de conducere prin delegari repetate, pe termen lung;

Blocarea carierei, lipsa perspectivei de promovare;

Acordarea unor califictive la evaluarea profesională care nu concordă cu realitatea;

Numarul mare de funcţii de conducere raportat la numarul funcţiilor de execuţie. Se menţin pe posturi şefi de serviciu cu 2-4 persoane de execuţie şi directori care nu au în subordine numarul minim de persoane prevazut de lege.

Sunt servicii si directii care au doar pe organigramă numarul legal de posturi de execuţie.În mod normal acestea trebuiau comasate sau desfiinţate;

”În momentul de faţă, când agricultura este în parte subfinanţată, politicile publice privind sectorul agricol sunt practic inexistente acţionându-se pompieristic, coroborat cu lipsa de măsuri reale pentru sectorul agricol din România, drumul către dezastrul agriculturii este asigurat”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, AFIR, fiind agenţie de plăţi, ar trebui să fie condusă de persoane cu expertiză.

”Lipsa de profesionalism la nivelul conducerii agenţiei, constatată de către Corpul de Control din cadrul MADR (experienţa profesională necesară postului a fost obţinută prin delegări anterioare în cadrul agenţiei) nu va face altceva decât ca agenţia să nu facă faţă provocărilor”, au mai transmis sindicaliştii.

”Conducerea agenţiei duce politica ignoranţei prin refuzurile repetate de dialog cu Sindicatul Lucrătorilor din Europa, membru al FNL, aceste refuzuri nu fac altceva decât să creeze nemulţumiri în rândul salariaţilor deoarece aceştia nu au cui să îşi poată exprima nemulţumirile legate de volumul de muncă, salarizare, etc”, mai arată aceştia.

Ei susţin că, în 18 mai, se organizează concurs pentru ocuparea a 80 de posturi vacante.

”Agenţia AFIR nu a transmis un comunicat de presă, nu a informat sindicatele, s-a mulţumit sa posteze un anunţ pe site-ul afir.ro şi să afişeze pe geamul de la intrare, la interior. Specializările solicitate pentru unele posturi sunt cel puţin surprinzătoare «mine, petrol şi gaze sau inginerie geologică»”, au mai precizat sindicaliştii.

Federaţia Naţională a Lucrătorilor anunţă că va declanşa acţiuni de protest dacă situaţia nu se va schimba, în sensul dialogului conducerii cu salariaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.