Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicate: Grevă de avertisment la metrou, joi dimineaţa

Inquam Photos / Octav Ganea
inaugurare stații metrou

Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou, a declarat că nu au ajuns la înțelegere cu METROREX și nu exclud o grevă generală dacă negocierile privind contractul colectiv eșuează, acesta subliniind că în primă fază vor avea grevă de avertisment care să nu afecteze călătorii.

„Trebuie să se implice și Ministerul (Transporturilor, n.r.) ca să găsim și o soluție. Cu conducerea METROREX nu am ajuns la înțelegere. La ora 12 ne întâlnim în cadrul Consiliului General, vom lua o hotărâre. Important să nu se ajungă la grevă generală. Vorbim de prima fază, care ar fi o grevă de avertisment, între 4 și 6 dimineața care nu ar avea un efect destul de important asupra călătorilor, asupra populației. Între 4 și 5 nu circulă, trenul circulă după ora 5 dimineața. Dar nu putem să facem altcumva pentru că între 4 și 5 se fac verificări pe tunel, deci se fac tot felul de probe. Ca atare, suntem obligați între 4 și 6. Nu o să aibă efect prea mare asupra populației, dar dacă se evită cea generală, este în regulă. Aceea e destul de dificilă și destul de incomodă pentru călători. Este posibilă (greva generală, n.r.). Circa 700.000 de călători îi ducem în fiecare zi”, a declarat pentru MEDIAFAX, Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.

În urmă cu câteva săptămâni, mai mulți sindicaliști din Metrou au pichetat Ministerul Transporturilor, acuzând conducerea societăţii Metrorex că din cauza lipsei de personal şi a alocărilor financiare insuficiente au apărut riscuri în siguranţa circulaţiei şi a călătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.