Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatele cer majorarea salariilor, PSD nu mai lansează promisiuni: 'Trebuie să obținem niște răspunsuri de la partenerii noștri de guvernare'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a evitat să spună luni dacă salariile vor fi majorate, în contextul protestelor din ultima perioadă.

„PSD rămâne consecvent al acestor valori pe care le avem, în sensul de a fi cât mai aproape de cetățenii României și de a face oricare partid responsabil. (...) Sunt măsuri pe care le-am propus. Dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, pachetul social nu ar fi fost adoptat, ceea ce ar fi însemnat că punctul de pensie nu ar fi fost majorat cu 10%, că pensionarii cu pensii până în 1000 de lei nu ar fi primit acel bonus în luna ianuarie, că alocațiile pentru copiii nu ar fi crescut. Lucrurile acestea se întâmplă și acest lucru se datorează PSD care a intrat la guvernare. În continuare sunt și alte măsuri. (...) Este un subiect (c.n. majorări salariale) la care vom răspunde în măsura în care lucrurile evoluează în analizele de impact. Vedem că stăm bine cu colectarea la început de an, așa că trebuie să obținem niște răspunsuri de la partenerii noștri de guvernare. Faptul că nu mai avem 2 mld de euro în PNRR va avea un impact. Ar trebui să știm să-l evaluăm. Discuțiile vor continua cu partenerii sociali”, a spus Radu Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.