Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatele din administrație suspendă greva generală care trebuia să înceapă marți

greva administratie

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a anuntat suspendarea grevei generale din administratie care urma sa fie declansata marti, pe termen nelimitat, ca urmare a unor negocieri purtate la sfârsitul saptamânii cu vicepremierul Vasile Dîncu, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al FNSA transmis, luni, în cazul în care angajamentele Guvernului, precum si termenele de solutionare ale acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua actiunile de protest.

"Urmare a întâlnirilor de lucru de sâmbata si duminica dintre Valer Suciu, presedinte FNSA, si Vasile Dîncu, vicepremier, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, au fost convenite mai multe lucruri, astfel încât FNSA suspenda greva generala pe perioada nedeterminata programata a fi declansata începând cu 19 iulie. În cazul în care angajamentele Guvernului României din acest acord, precum si termenele de solutionare ale acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua actiunile de protest", se arata în comunicat.

Astfel, apreciind ca Ministerul Dezvoltarii lucreaza la un proiect important de modernizare si reforma a administratiei publice, FNSA si Guvernul au deschis un parteneriat pentru analizarea si rezolvarea problemelor cu care se confrunta functionarii publici si personalul contractual din administratia publica locala.

"Parteneriatul se refera si la analiza, dezbaterea si promovarea strategiilor de modernizare a functiei publice, precum si la strategia formarii profesionale în administratia publica centrala si locala, la participarea la dezbaterile si lucrarile Comisiei interministeriale pentru redactarea Codului Administrativ si a Codului de procedura administrativa. Vom analiza împreuna efectele negative în scopul corectarii sau eliminarii unor prevederi din OUG nr. 20/2016. Reprezentantii FNSA vor participa la grupurile de lucru ale Guvernului care elaboreaza Legea pentru salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice", se mai arata în comunicatul FNSA.

Reprezentantii FNSA adauga ca, în cadrul constructiei legii salarizarii unitare, Guvernul va lua în discutie posibilitatea ca administratia publica locala sa fie considerata ramura prioritara, pentru reducerea discrepantelor salariale dintre angajatii care îsi desfasoara activitatea în consiliile judetene/primarii si celelalte categorii de bugetari.

"FNSA va sprijini Guvernul pentru colectarea datelor privind salariile ce vor fi platite începând cu data de 1 august în unitatile administrativ-teritoriale si vor fi înregistrate în registrul public de evidenta, ca urmare a aplicarii prevederilor OUG nr. 20/2016. Cu privire la acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta pentru toti salariatii din administratia publica locala, Guvernul va initia discutiile cu Ministerul Finantelor Publice pe baza urmatoarelor principii: norma de hrana sa se acorde tuturor salariatilor din administratia publica locala, în limita bugetelor aprobate, iar acordarea voucherelelor de vacanta sa fie conditionata de îndeplinirea unor criterii de performanta", scriu sindicalistii FNSA.

FNSA a organizat pâna acum o greva de o ora si una de o zi având mai multe revendicari, printre care acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta, precum si o crestere a salariilor cu 25 la suta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.