Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatele din educație sunt de neclintit: 'Am cedat de la 60% la 25%. Ce vreţi să mai lăsăm?'

Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie cancelarie

Preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat luni, înainte de intrarea la negocieri la Ministerul Muncii, că angajații din învățământ solicită majorarea salariilor cu 25% şi nu pot accepta mai puțin.

„E o diferenţă enormă între ceea ce s-a solicitat şi ceea ce a oferit Guvernul. Pe de altă parte, am plecat de la 60%, este acea creştere către care tindem cu toţii şi care ar trebui să se realizeze cât mai repede cu putinţă, am ajuns la 25% o creştere a veniturilor care să acopere rata inflaţiei, altminteri, cu părere de rău, ce vreţi să mai lăsăm? Şi nu vreau să las absolut nimic. Este vorba de profesori, este vorba de personalul didactic auxiliar, este vorba de personal nedidactic, nu putem să ne batem joc de ei. De 30 de ani m-am săturat să aud aceeaşi poveste: nu avem bani. E problema lor, ei administrează economia, ei stabilesc nişte priorităţi. Este clar că acest Guvern nu şi-a stabilit niciodată ca prioritate sistemul de învăţământ”, a afirmat Nistor.

A doua condiție

El a precizat că sindicatele mai solicită că la realizarea grilei de salarizare care va fi prinsă în proiectul viitoarei legi unitare de salarizare să se folosească ca reper salariul debutantului, care trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie.

”Deci în situaţia în care cele două condiţii vor fi îndeplinite atunci vom putea comunica şi noi colegilor în teritoriu, iar ei se vor putea pronunţa ca atare”, a arătat el.

Întrebat dacă există riscul să fie amânate examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, Nistor a replicat: ”Întrebaţi-i pe cei din Guvern”.

”Această grevă nu ar fi avut loc dacă din decembrie ar fi demarat nişte negocieri serioase. Atâta vreme cât ei încă se joacă la taraba Guvernului, că fiţi mai flexibili, mai dăm noi, mai lăsaţi voi, îmi pare rău, dar nu ne batem joc de salariaţii din Educaţie mergând pe o astfel de procedură”, a continuat liderul Federaţiei ”Spiru Haret”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.