Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatele din poliţia belgiană cer autorităţilor locale să ia măsuri de securitate

express.co.uk
politie belgia

Sindicatele din poliţia belgiană au cerut autorităţilor locale să realizeze o analiză de risc şi să ia măsurile necesare după atacul de sâmbătă de la un comisariat de poliţie din Charleroi, relatează luni cotidianul Le Soir pe pagina sa de internet. Sindicatele din poliţie şi-au exprimat deja nemulţumirea în privinţa deciziei Organismului de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM) de a nu alinia nivelul de alertă pentru poliţişti cu cel pentru restul populaţiei. Oficial, nivelul de alertă pentru comisariatele de poliţie rămâne la 2, deşi acesta este cu o treaptă mai sus în cazul restului populaţiei.

Din acest motiv, sindicatele se adresează direct autorităţilor care răspund de departamentele locale de poliţie, cerându-le să realizeze ele însele o analiză de risc şi să ia măsurile necesare pentru a asigura siguranţa agenţilor de poliţie şi a comisariatelor. "După evenimentele care s-au petrecut sâmbătă la Charleroi, frontul comun sindical (din poliţie-n.r.) cere să fie informat asupra actualizării analizei de risc privind personalul şi infrastructura. De asemenea, solicităm clarificări privind muniţia utilizată în timpul serviciului", se menţionează în solicitarea adresată autorităţilor locale. În cursul dimineţii, primarul din Charleroi, Paul Magnette, şi-a exprimat nedumerirea în ceea ce priveşte decizia OCAM de a nu revizui în creştere nivelul de ameninţare pentru poliţişti. "Nu e rolul meu să mă pronunţ în locul OCAM, dar este dificil de înţeles. Nimeni nu înţelege de ce, în condiţiile în care poliţişti au fost agresaţi, acest nivel de alertă este menţinut sub nivelul general. OCAM trebuie să se explice sau să-şi revizuiască decizia", a adăugat el.

Atacul cu macetă de la Charleroi s-a produs sâmbătă, în apropierea sediului poliţiei din oraş. Două poliţiste au fost rănite, dintre care una a suferit tăieturi adânci la nivelul feţei şi a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore. Agresorul, care a fost împuşcat mortal de o a treia poliţistă, este un algerian de 33 de ani cunoscut de poliţie "pentru infracţiuni de drept comun, dar nu pentru fapte de terorism". Stat Islamic a revendicat duminică atacul cu macetă de la Charleroi, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.