Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatele franceze cer companiei energetice Engie să nu mai plătească dividendele pe 2019, pe fondul pandemiei

www.profit.ro
Engie-GDF SUEZ

Sindicatele au cerut Guvernului francez să sprijine propunerile lor ca firma energetică Engie să renunţe la plata dividendelor planificate pentru 2019, pentru a facilita asigurarea fluxului de numerar şi pentru a ajuta la redresarea economiei după ce se va încheia criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Într-o scrisoare adresată statului, acţionar al Engie, sindicatele i-au cerut ministrului Economiei, Bruno Le Maire, să voteze împotriva plăţii planificate de dividende de către Engie, în valoare de 0,80 euro per titlu pentru 2019, în creştere cu 7% faţă de precedentele dividende.

Reprezentanţii Engie nu au dorit să comenteze informaţia.

Guvernul francez deţine o participaţie de 23,6% în Engie. Renunţarea la dividendele pe 2019 ar reprezenta un deficit de aproximativ 461 milioane de euro.

Sindicatele susţin că Engie trebuie să facă tot posibilul pentru a-şi asigura fluxul de numerar, pentru a-şi sprijini clienţii şi furnizorii.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

"În următorii ani, pentru a asigura nivelul de angajaţi şi dezvoltarea grupului în tranziţia energetică, propunem introducerea unei politici de dividende proporţională cu profitul net al grupului", susţin sindicatele, care vor ca dividendele să fie în viitor de aproximativ 50% din profitul net al Engie.

Marţi, Bruno Le Maire le-a cerut companiilor, în special celor mai mari, să arate "moderaţie" în politica lor de plată a dividendelor.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE România este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate:

distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.