Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatele, îngrijorate că nu au început discuțiile pe legi importante

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

Sindicatele sunt îngrijorate de faptul că, deși a trecut o lună din acest an, încă nu au început discuții pe legi ce ar fi trebuit înaintate Parlamentului României la începutul lunii aprilie, susține președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Reprezentanții principalelor federații sindicale au avut luni o întâlnire cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru stabilirea priorităților și problemele fiecărei organizații în parte.

"Noi am înaintat 10 puncte, unde cu prioritate sunt elemente din programul lor, adică programul de guvernare PSD, dar care conform unui angajament, au un anumit calendar de realizare și de procedură. Ne îngrijorează pentru că a trecut deja o lună de zile din cadrul calendarului și nici nu au început încă discuțiile pe legi care au termene de a fi înaintate Parlamentului Romaniei la începutul lunii aprilie, ca să poată să fie scoase și sunt legi dificile care necesită o transparență și un dialog social foarte bine organizat", a declarat, luni, pentru Agerpres, Bogdan Hossu.

El a menționat în acest sens modificarea Legii sănătății, Legea salarizării unitare, cea a funcționarului public precum și Codul economic al României. "Mă refer pe de o parte la o modificare a Legii sănătății, mă refer la Legea de salarizare unică, pentru toți bugetarii, mă refer la modificarea Legii funcționarului public actual, dar cel mai important este codul economic al României, care se dorește să unifice mai multe acte normative din domeniul economic, printre care și Legea codului fiscal, procedura fiscală și mai mult", a mai spus Hossu.

În opinia acestuia, rămâne o prioritate Legea dialogului social și încheierea contractelor colective de muncă. "Din punctul nostru de vedere problema valorificării minimale a legii 62 și deblocarea realizării contractelor colective de muncă sunt obligatorii. (...)Legea 62, problema funcționării, ceea ce dorim este crearea unor comisii de dialog pe lângă consiliile județene, pentru că acum marea majoritate a banilor la nivelul comunităților se duc pe consiliile județene, iar din punct de vedere al mecanismului de transparență, din punct de vedere al mecanismului de informare a comunităților, este normal că lista de investiții și prioritizarea acestora ar trebui să facă obiectul unor dezbateri, într-un fel de consiliu economic și social și județean", a adăugat Hossu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.