Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul ambulanţierilor solicită ministrului Sănătăţii acordarea stimulentului de risc

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam ambulanță

Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România (FNSAR) a solicitat în scris ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, acordarea către membrii personalului operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă a stimulentului de risc de 2.500 de lei brut prevăzut în OUG 43/2020.

"Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' din România a solicitat în scris Ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru şi Secretarului de Stat dr. Raed Arafat intervenţia de urgenţă în calitatea pe care o au, pentru ca personalul operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă, care desfăşoară activitatea în teren, să beneficieze de stimulentul de risc prevăzut în OUG nr. 43/2020 pe perioada Stării de urgenţă decretată în luptă cu virusul COVID -19. Solicitarea conducerii FNSAR vine în urma nemulţumirilor şi discriminării personalului operativ de intervenţie, care în toată această perioadă a fost supus unui risc continuu şi agresiv, prin felul activităţii de intervenţie în teren, în medii diferite, unităţi sanitare destinate celor infectaţi cu virusul COVID -19, în familii, comunităţi spaţii destinate celor aflaţi în carantină, în izolare impusă, recoltare de probe, situaţii ascunse şi necunoscute etc", se precizează într-un comunicat al FNSAR remis luni AGERPRES.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Sindicatul ambulanţierilor critică faptul că unele direcţii din Ministerul Sănătăţii interpretează OUG 43 astfel încât produc discriminare în acordarea stimulentului de risc faţă de unii angajaţi ai serviciului de ambulanţă.

"OUG nr. 43/2020 responsabilizează conducerea serviciilor de ambulanţă de nominalizarea personalului care beneficiază de stimulentul de risc, iar machetele transmise de anumite direcţii din cadrul Ministerului Sănătăţii către conducerea serviciilor de ambulanţă au avut interpretări diferite privind interpretarea Ordonanţei în vederea alocării stimulentului de risc de 2.500 lei brut lunar şi perioada acordării. Faptul că la elaborarea situaţiilor tip machetă cerute de minister nu a existat consultare cu cei din teren, cât şi cu partenerul social pentru a da detalii privind intervenţia echipajelor în această perioadă de pandemie şi riscul la care a fost şi este supus personalul de intervenţie din teren, a făcut ca situaţiile cerute de minister şi transmise de conducerea serviciilor de ambulanţă să fie discriminatorii în acordarea stimulentului de risc, situaţii care nu reprezintă realitatea din teren a riscului, fiind imposibil de identificat cerinţele din machetă", potrivit comunicatului FNSAR.

Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România susţine că starea de dezamăgire şi nemulţumire privind acordarea stimulentului de risc nu va afecta dedicarea profesională a ambulanţierilor.

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

"Personalul operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă a apreciat intenţiile Guvernului României de a acorda stimulentul de risc pentru personalul din linia întâi în lupta cu virusul COVID-19, stimulent stabilit prin OUG nr. 43/2020, luptă în care personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă a fost şi este implicat 100%, dar modul de interpretare şi acordare a stimulentului de risc este dezamăgitor. Mesajul personalului operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă către cetăţenii României este că în ciuda acestor stări de dezamăgire şi nemulţumire privind acordarea stimulentului de risc mult trâmbiţat, dedicarea profesională, empatia şi toată dăruirea va fi 100% pentru cei aflaţi în nevoi, şi să se treacă cu bine, cât mai repede de această situaţie şi fără pierderi de vieţi", se menţionează în comunicatul remis de FNSAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.