Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul EUROPOL denunță o dispoziție 'aberantă' a șefului Poliției Capitalei: 'Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia'

Sindicatul EUROPOL
Sindicatul EUROPOL

Sindicatul din Poliție EUROPOL susține că șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, încearcă să se „acopere” după accidentul tragic în care o fetiță a fost ucisă de un polițist. Reprezentanții sindicatului acuză, printr-un document, că Bogdan Berechet încearcă să-și ascundă „incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine” în domeniul conducerii defensive.

„Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei

Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia. Șeful Poliției Capitalei, pe care nu l-a văzut nimeni în aceste zile, se "acoperă" cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine în domeniul conducerii defensive, care poate reprezenta și una din cauzele tragicului accident.

Astfel, printr-o dispoziție vădit ilegală, condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită, să comunice în prealabil dispecerului despre utilizarea girofarului, iar ulterior, acesta va introduce informațiile într-o aplicație proaspăt inventată. Iar șefii aflați în plimbare prin oraș, care vor vedea o autospecială folosind girofarul, sunt obligați să sune la dispecerat să verifice dacă este "implementată" utilizarea. Practic, în spatele fiecărui polițist care lucrează, vom avea o puzderie de șefi care îi vor verifica.

O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie”, au precizat reprezentanții  EUROPOL, pe pa

Reprezentanții EUROPOL au atașat și un document în acest sens.

Context

Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani şi a rănit-o pe o alta de 11 ani, în Bucureşti, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. La ieşirea de la audieri, el a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, unii dintre ei afirmând că au fost loviţi de acesta, când încerca să-i evite, fugind spre un autovehicul care îl aştepta.

Anterior, procurorii au precizat că la momentul producerii accidentului nu era misiune şi conducea cu viteză peste limita legală, urmând a fi dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă. Maşina de politie avea semnalele luminoase în funcţiune, nu şi pe cele acustice, iar fetele erau pe trecerea de pietoni.

Citește și: Polițistul care a ucis o fetiță pe trecere de pietoni și a spulberat-o pe alta a lovit și jurnaliștii

Citește și: Polițistul care a omorât fetița pe trecerea de pietoni este URMĂRIT PENAL pentru ucidere din culpă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.