Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul fotbaliştilor cere cluburilor ca toate antrenamentele să se desfăşoare sub supraveghere medicală

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) solicită cluburilor ca toate antrenamentele să se desfăşoare sub supraveghere medicală de specialitate pentru a preîntâmpina accidentările cauzate de o intensitate ridicată după mult timp de pauză potrivit Agerpres.

"AFAN face un apel ca activitatea sportivilor să se facă cu respectarea legislaţiei în vigoare şi în conformitate cu protocoalele privitoare la asigurarea condiţiilor de antrenament şi de sănătate ale sportivilor, în aşa fel încât să se preîntâmpine orice pericol potenţial de infectare a sportivilor, dar şi orice accidentări potenţiale determinate de reluarea antrenamentelor la o intensitate ridicată. Prin urmare, facem apel ca reluarea activităţilor sportive să se facă numai în baza unor programări prealabile stricte din partea clubului, care să fie comunicate în timp util sportivilor în scris, urmând a le fi aduse la cunoştinţă toate detaliile cu privire la locul în care va avea loc antrenamentul, perioada de antrenament, modul de organizare a activităţii sportivilor în bazele de antrenament şi protocoalele pe care aceştia trebuie să le urmeze. Totodată, clubul trebuie să se asigure că întregul program de antrenament este desfăşurat doar sub strictă supraveghere a unui antrenor şi respectiv sub supraveghere medicală de specialitate", se arată într-un comunicat de presă al AFAN.

Sindicatul jucătorilor face un apel la membrii săi să semnaleze orice demers al cluburilor în ceea ce priveşte reluarea pregătirilor pentru a verifica legalitatea acestuia: "Facem apel la membrii AFAN să ne semnaleze în regim de urgenţă orice tip de demers ce poate să fie făcut de cluburi în sensul reluării pregătirii, pentru verificarea legalităţii acestuia. Orice demers în afară legii pe care îl veţi acceptă, nu vă va exonera de răspundere şi consecinţe ulterioare".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, un protocol realizat împreună cu Ministerul Sănătăţii care cuprinde recomandări pentru reluarea antrenamentelor de către sportivi după data de 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.