Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul fotbaliştilor recomandă jucătorilor străini din campionatul intern să nu plece din România

descopera.ro
fotbal minge

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) recomandă jucătorilor străini care evoluează în campionatul intern să nu plece din România ca urmare a întreruperii competiţiei din cauza coronavirusului, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, sindicatul fotbaliştilor susţine că în cazul în care pleacă, jucătorii străini pot sta în total în carantină aproximativ 30 de zile.

"Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, având în vedere starea de urgenţă declarată în România ca urmare a pandemiei de COVID-19, precum şi situaţia existentă la nivel mondial, recomandă fotbaliştilor străini care sunt în prezent sub contract cu un club din România să nu plece din România spre ţările unde îşi au domiciliul, ci să rămână aici. Suntem conştienţi de faptul că traversăm o perioadă extrem de dificilă şi că fiecare dintre voi îşi doreşte ca în asemenea momente să fie alături de familie şi de toţi cei dragi, însă vă rugăm să aveţi în vedere toate aspectele pe care le-ar presupune o asemenea deplasare. În vederea încetinirii răspândirii acestui virus, autorităţile au impus, aşa cum bine ştiţi, o perioadă de carantină de 14 zile pentru persoanele care vin din zone unde există un număr mare de persoane infectate. Există riscul să staţi în carantină 14 zile la intrarea în ţara de domiciliu şi alte 14 zile la întoarcerea în România", se arată în comunicatul citat.

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

"Autorităţile fac eforturi pentru a asigura condiţii optime în spaţiile de carantinare, însă voi sunteţi sportivi de performanţă, care trebuie să aibă o anumită dieta şi un program de pregătire individuală şi nu puteţi fi siguri de faptul că veţi putea respecta aceste lucruri în cazul în care sunteţi în carantină. De asemenea, trebuie să luaţi în calcul faptul că veniţi dintr-o ţară în care numărul cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 este în creştere şi riscaţi să fiţi şi voi purtători ai virusului, chiar dacă nu prezentaţi simptome. Vă rugăm să analizaţi foarte bine tot ceea ce presupune o deplasare în ţara de domiciliu. Decizia vă aparţine, însă noi vă recomandăm să rămâneţi aici, să respectaţi cu stricteţe toate instrucţiunile în vederea evitării contaminării cu acest virus", transmite AFAN jucătorilor străini din România.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.