Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Meridian, după conflictul dintre polițiști, în Capitală: 'Din păcate, situația se poate repeta oricând'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste polițiști

Sindicatul Național „Meridian”, din care fac parte polițiști și funcționari, a transmis, sâmbătă, că legislația este neclară în privința intervenției polițiștilor locali în domeniul rutier, iar situații precum scandalul cea care a avut loc în Capitală s-ar putea repeta, în lipsa unei reglementări, potrivit Mediafax.

„În situația prezentată amintim faptul că polițistul de la Brigada Rutieră, dar și polițistul local se aflau la acel moment în exercitarea atribuțiilor de serviciu din domeniul circulației pe drumurile publice, fapt recunoscut de ambele instituții la care cei doi salariați sunt angajați. De asemenea, trebuie arătat și că aceste instituții colaborează atât în domeniul siguranței rutiere, cât și al ordinii și liniștii publice, în baza unor protocoale. Această împrejurare, dar și altele, au apărut de mai mult timp din cauza indolenței statului român care a rămas impasibil la răspândirea unor informații nereale referitoare la competența polițiștilor locali în domeniul circulației rutiere”, a transmis, sâmbătă, Sindicatul Național „Meridian”.

Citește și: Traian Băsescu îl critică pe Ludovic Orban: A făcut o greșeală fundamentală

Sindicatul din care fac parte polițiști și funcționari arată că încă din anul 2011, când a intrat în vigoare Legea Poliției Locale nr. 155, instituțiile statului care au atribuții în domeniul elaborării legislației reglementat includerea acestei categorii profesionale în toate modificările aduse legislației specifice acestui domeniu.

Sursa citată menționează că o situație asemănătoare se înregistrează și în domeniul ordinii și liniștii publice.

„Din păcate, situația creată se poate repeta oricând, iar pentru remedierea acesteia organizația noastră a solicitat tuturor autorităților statului cu atribuții legislative, inclusiv Parlamentului României, să elaboreze și să adopte actele normative necesare desfășurării normale a activității acestor instituții, iar pe viitor își rezervă dreptul să apeleze la toate mijloacele legale, inclusiv la instanțele judecătorești”, mai arată Sindicatul Național „Meridian”.

Sâmbătă, în spațiul public au apărut imagini video în care un polițist local a refuzat să se legitimeze în fața polițistilor de la Brigada Rutieră din Capitală, invocând chiar autoritatea șefilor săi pe care îi contactează pentru a-l scăpa din această situație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.