Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Meridian îl contrazice pe Marcel Vela: Poliţiştii locali nu şi-au făcut treaba mai prost sau mai bine decât ceilalţi funcţionari ai statului

www.stiripesurse.ro
Politia Locala

Sindicatul Meridian a transmis, vineri, că poliţiştii locali care sunt stradă în această perioadă au experienţă şi au lucrat la fel de bine ca ceilalţi funcţionari ai statului, ducând la bun sfârşit toate misiunile care le-au fost încredinţate, cu toate lipsurile la care au trebuit să facă faţă. Reacţia vine după ce ministrul Marcel Vela a afirmat că sunt probleme cu poliţiştii locali, care nu respectă prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul lor.

Citește și: Raed Arafat AVERTIZEAZĂ: 'Situația NU este sub control. Dacă ne relaxăm prea devreme, vom ajunge la noi focare' .

”Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, ieri, în cadrul unei transmisiuni online, că sunt «probleme cu Poliţia Locală care amendează, care face unele abuzuri şi nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecărei ordonanţe». Aceste informaţii au fost făcute în contextul existenţei unui număr tot mai mare de îmbolnăviri în rândul forţelor de ordine şi pentru a compensa acest fapt s-a menţionat că se vor lua alte măsuri decât angajări din sursă externă în cadrul Poliţiei Române, deoarece conform ministrului aceştia sunt oameni fără experienţă şi ar da naştere unor probleme dacă ar fi trimişi în stradă să aplice legea”, a transmis, vineri, Sindicatul Meridian.

Sindicaliştii afirmă că poliţiştii locali, după angajare, sunt obligaţi să urmeze şi să absolve un curs de formare de mai multe luni de zile, în cadrul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

”De asemenea, în cadrul acţiunilor derulate în această perioadă au participat din partea Poliţiei Locale numai oameni având experienţă de mai mulţi ani în activitatea de ordine publică şi circulaţie rutieră. Nu ştim dacă aceste declaraţii au fost făcute şi în contextul în care au apărut controverse în legătură cu suma neobişnuit de mare a amenzilor date în această perioadă, ce se apropie de 600 milioane lei, fapt ce a avut ecou atât în presa internă cât şi internaţională. Trebuie să spunem că poliţiştii locali nu şi-au făcut treaba mai prost sau mai bine decât ceilalţi funcţionari ai statului chemaţi să aplice legea în această perioadă. De asemenea, aceştia nu au avut plan de a da cât mai multe amenzi, aşa cum s-a sugerat în spaţiul public pentru alte categorii profesionale, nu au beneficiat de drepturi salariale suplimentare acordate în această perioadă, ba chiar nu au fost plătiţi în plus, ca alţii, pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică sau sărbatori legale. Cu toate acestea, ei şi-au îndeplinit atribuţiile şi sarcinile ce le-au fost date, contribuind la parcurgerea în siguranţă a acestei perioade de către noi toţi, cu toate lipsurile la care au trebuit să facă faţă”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, poliţiştii locali, cărora domnul ministru le aducea laude în trecut, ”îşi doresc doar să îşi efectueze cât mai bine serviciul pentru care au fost angajaţi, cu speranţa de a se întoarce acasă sănătoşi la familiile lor şi să nu fie transformaţi în eroi din cauza indolenţei sau incompetenţei unora”.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seară, că 2.000 de angajaţi din birouri – de la inspectorate generale sau inspectorate judeţene – au fost coborâţi în operativ pentru a ajuta poliţiştii din stradă. Vela a explicat că, dacă numărul poliţiştilor care se vor îmbolnăvi va fi extrem de mare, se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, la elevii de la şcolile de Poliţie, apoi la rezervişti şi, în ultimă instanţă, dacă va fi cazul, se va ajunge la angajări din sursă externă.

Pentru a explica de ce nu s-a apelat până acum la angajări din sursă externă, Vela a spus: ”Şi acum avem probleme cu Poliţia locală care amendează, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecărei ordonanţe. Imaginaţi-vă că luăm pe cineva din sursă externă şi îl punem direct în stradă să aplice legea. Va fi destul de dificil ca să nu cumva să se greşească şi să ajungem la alte discuţii cu privire la un comportament sau la altul”.

Citește și: Ministrul Ion Ștefan, dezvăluiri despre moștenirea lăsată de Liviu Dragnea: La Ministerul Dezvoltării ajungi prin 'Poarta Raiului' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.