Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Național al Polițiștilor din România: Dogma PCR (pile, cunoștințe, relații) este încă bine consolidată în sistemul polițienesc

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Polițiștii sunt nemulțumiți de faptul că legea salarizării unice nu este aplicată și de faptul că nu se respectă o recomandare a MAI privitoare la mutarea polițiștilor de la subunitate la alta, potrivit mediafax.ro.

Președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a participat miercuri la ședința de dialog social care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne și care a fost condusă de secretarul de stat Aurelian Păduraru.

Conform liderului sindical, principala problemă a polițiștilor este cea legată de inechitatea salarizării și de neaplicarea Legii unice a salarizării. „Ca de fiecare dată, ministeriabilii au aruncat punga cu mizerie în curtea Ministerului Finanțelor, a Ministerului Muncii și a Guvernului României, cu justificări puerile că tot ce ține de Ministerul Afacerilor Interne, informări, solicitări, etc., au fost efectuate și că nu depinde de ei această problemă. Bifat, 'rezolvat', operație reușită - pacient decedat”, a transmis Bogdan Bănică.

Acesta susține că a atras atenția asupra faptului că nu se respectă recomandarea MAI de a se aproba rapoartele de mutare ale polițiștilor de la o subunitate la alta înainte de desfășurarea concursurilor de încadrare directă.

„Însuși Ministerul Afacerilor Interne permite, în perfectă cunoștință de cauză, crearea unui cadru legislativ pentru comiterea de abuzuri din partea șefilor de unități, cu privire la aprobarea/neaprobarea rapoartelor de mutare, discreționar, după bunul plac, transformându-i pe aceștia în mici Dumnezei care fără transparență decizională, se joacă cu destinele subordonaților. Am solicitat elaborarea unei proceduri interne sau modificarea OMAI 140/2016 privind activitatea de management resurse umane, prin care să se specifice clar, transparent și punctual condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un angajat pentru a i se aproba raportul de mutare. Excluzând telefoanele pe firul scurt, relații de nepotism cu șefi de instituții, excluzând dogma PCR (pile, cunoștințe, relații), care este încă este extrem de bine consolidată și în sistemul polițienesc”, mai arată liderul sindical.

Acesta mai precizează că Direcția Logistică le-a comunicat sindicaliștilor că va lua o decizie în ceea ce privește modelul, calitatea, materialul din care se vor confecționa noile uniforme, dar că vor fi consultați ulterior cu privire la acestea.

„Firește, nu am putut fi de acord cu această abordare, în sensul în care se iau decizii la nivel instituțional, după care suntem convocați pentru a fi convinși că au luat cea mai înțeleaptă decizie. Am solicitat să fim consultați în mod real și să fim invitați la grupurile de lucru în care se analizează propunerile uniformei de serviciu, în urma solicitării mele dispunându-se să fim invitați la grupurile de lucru pe arme (IGPR, IGPF, IGI, etc.). Per general însă, am asistat din nou la un meci de ping-pong, în care la ședințele de la minister, reprezentanții M.A.I. arată cu degetul spre IGPR/IGPF pentru soluționarea problemelor, iar când participăm la ședințele organizate de arme, conducătorii acestora îi indică pe reprezentanții ministerului ca fiind decidenții ce au competența de soluționare a doleanțelor. Un meci ieftin, trist, searbăd, în urma căruia ca și până acum, de pierdut au simplii angajați și implicit societatea civilă”, a mai arătat Bogdan Bănică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.