Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul poliţiei germane, favorabil reinstituirii controlului la frontieră

germania frontiera

Sindicatul poliţiei germane, DPolG, consideră revenirea la controlul frontierelor drept 'cel mai bun mijloc' de a face situaţiei 'intolerabile' cauzate de afluxul de imigranţi, transmite AFP. 

'Dintr-un punct de vedere poliţienesc, o revenire la controlul frontierelor ar fi cel mai bun dintre mijloace' pentru a face faţă situaţiei, a declarat Rainer Wendt, preşedintele sindicatului DPolG, într-un interviu apărut marţi în cotidianul 'Passauer Neue Presse'. 

Rainer Wendt s-a pronunţat pentru 'o întărire pe termen scurt' a efectivelor de poliţie, în aceeaşi zi în care ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, s-a deplasat la frontiera cu Austria pentru a vizita un centru al poliţiei federale responsabil cu înregistrarea imigranţilor. 

Într-un comunicat emis de sindicat, Wendt şi-a exprimat satisfacţia faţă de vizita ministrului de interne, 'în sfârşit, la frontiera austro-germană, pentru a-şi face o imagine despre situaţia intolerabilă de care suferă (...) de luni de zile poliţiştii federali'. 

Wendt estimează la 3.000 deficitul actual de poliţişti, la care se adaugă 'anual între 700 şi 1.000 de pensionări'. 

Germania, membră a spaţiului Schengen, a devenit prima destinaţie europeană pentru imigranţi, care caută refugiu din calea sărăciei, conflictelor şi persecuţiilor. 

Excedate de aceste sosiri, autorităţile încearcă să reducă afluxul de solicitanţi de azil, mai ales din Balcani, de la care provin aproximativ jumătate din cererile depuse în 2015. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.