Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindromul Guillain-Barre l-a speriat pe Vanderlei Luxemburgo-Peru îl linişteşte pe antrenor: Nu există vreun risc pentru Corinthians

content.thecoachingmanual.com/
Antrenor de fotbal

Ministerul Sănătăţii din Peru a anunţat că echipa Corinthians nu riscă să contracteze sindromul Guillain-Barre când va vizita ţara săptămâna viitoare, după ce antrenorul formaţiei braziliene şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa disputării meciului la Lima, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Corinthians urmează să joace marţi, în Peru, returul cu Universitario, în Copa Sudamericana. Meciul se va diisputa în Peru, unde a fost declarată stare de urgenţă sanitară din cauza unei creşteri neobişnuite a numărului de cazuri de îmbolnăvire.

Guillain-Barre este o afecţiune foarte rară şi gravă care afectează nervii, provocând probleme precum amorţeală, slăbiciune şi durere.

După meciul de pe teren propriu, din Brazilia, din această săptămână, antrenorul echipei Corinthians, Vanderlei Luxemburgo, a declarat că doreşte ca autorităţile fotbalistice să mute partida retur din Peru din cauza urgenţei sanitare.

Vorbind cu jurnaliştii după meciul de marţi, el a spus că responsabilii cu supravegherea turneului ar trebui să ia o decizie pentru a proteja jucătorii. "Cine va fi responsabil dacă se întâmplă ceva grav?", a spus el.

Ca răspuns la comentariile lui Luxemburgo, Ministerul Sănătăţii din Peru a afirmat într-un comunicat că Guillain-Barre nu se transmite de la o persoană la alta şi că jucătorii "nu sunt în pericol de a contracta boala" în această ţară.

"În Peru, nu există nicio restricţie în ceea ce priveşte această boală, fie că este vorba de întâlniri, deplasări naţionale sau internaţionale, evenimente, printre altele", a precizat ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.