Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindromul milițianului blogger care alăptează cu înțelepciune pe net înnebunește România! / Opinie

Nu mai e un secret pentru nimeni că în multe situații sloganul "Lege și ordine" a rămas o inscripție de pe autospeciale. Zi de zi, pe la știri apare ba câte un polițist traficant de droguri, ba câte unul care e sifon la interlopi, ba altul care face accidente beat! Cu un ochi râzi, cu unul plângi!

Cât despre cetățeanul care apelează la poliție pentru protecție sau dreptate, o cam știm cu toții, în jumătate din cazuri riscă să ia chiar el amendă fiindcă a deranjat. Umilită cu angajări din sursă externă, călcată în picioare cu finanțări de nimic și trimisă să amendeze babe care vând pătrunjel, Poliția Română s-a umplut și de un soi de specimene greu de digerat. Polițiștii bloggeri, influenceri, vedete pe net, care au opinii și dau lecții despre orice! Băieții ăștia stiu mai bine decât chef Foa cum se face ciorba și nu mă îndoiesc că dacă i-ai îmbrăca în rochie de mireasă, ar defila mai sexy ca Cindy Crawford, asta pentru că ei efectiv se pricep la tot, mai puțin la ce are de făcut un polițist!

În general, îi recunoști ușor! Au mușchii umflați la sală, privirea arțăgoasă, iar marele lor merit e că știu să scrie, ca dovadă că bancurile cu polițiști rămași în clasa a doua nu sunt tare departe de realitate. Tot felul de pagini, de persoane publice, de sindicate și vedete care se află prin concedii de paternitate emit sentențios opinii ori de câte ori apare câte un scandal mediatic. Dacă ar fi împreună în aceeași cameră, ar face mai mult fum ca niște gospodine plictisite care bârfesc la coafor.

Din spatele sindicatelor sau a rudelor care chiar au muncit în poliție, unii agenți au ajuns să se creadă buricul pământului. Preluați de presă, unii au ajuns să creadă că ziariștii nu mai pot face trafic fără postările lor, care oricum mustesc a frustrare, nimic mai mult. Aceiași polițiști vedetă se ocupă, între două pauze de sală și legănat, cu dezvăluiri bombă despre șefii de poliție. La o mică verificare a informației afli însă că nu e vorba de șefi care încalcă legea, ci de războaie între sindicate de poliție, mai nașpa ca alea dintre găștile de interlopi!

Și totuși de ce urlă atât de mult acești postaci în unformă? E simplu! Fiindcă menirea unui polițist e să salveze, să aibă curaj, iar lașii mereu vor sta în spatele unei tastaturi criticând. Băieții ăștia nu pot salva pe nimeni, aparent nici măcar pe ei înșiși din postura de soacre pe Facebook!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.