Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singapore i-a prelungit permisul de şedere fostului preşedinte srilankez Gotabaya Rajapaksa

Twitter
Gotabaya Rajapaksa

Singapore i-a acordat permisiunea fostului preşedinte srilankez Gotabaya Rajapaksa să rămână pe teritoriul său încă 14 zile, transmite miercuri Reuters, citând două surse familiarizate cu subiectul.

Permisul pe termen scurt care i-a fost emis lui Rajapaksa la sosirea într-o vizită privată acum două săptămâni a fost prelungit, au indicat două surse separate din Colombo şi Singapore, ambele la curent cu situaţia, potrivit Agerpres.

Rajapaksa va putea rămâne până la 11 august în Singapore, unde a aterizat la 14 iulie, la o zi după ce a fugit din ţară, via Maldive, în urma unei revolte populare care l-a forţat să demisioneze.

În acel moment, guvernul din Singapore a declarat că nu i-a acordat azil lui Rajapaksa şi că acesta se află într-o vizită privată.

'Consider că Rajapaksa ar putea avea în vedere în cele din urmă să revină în Sri Lanka, dar nu există o poziţie politică clară sau de altă natură în această privinţă', a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului de la Colombo, Bandula Gunwardena.

Ranil Wickremesinghe, de şase ori prim-ministru, a preluat preşedinţia în urma unui vot în parlament după ce Rajapaksa a fugit din ţară şi a demisionat.

Sri Lanka, ţară cu 22 milioane de locuitori, este marcată de mai multe luni de o criză economică devastatoare, cu penurii de combustibili, alimente şi alte produse, din cauza prăbuşirii rezervelor valutare necesare pentru importuri de bunuri esenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.