Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singapore va deschide o ambasadă în Israel şi un birou permanent în Cisiordania ocupată

NDTV.com
singapore

Oraşul-stat Singapore va deschide o ambasadă în Israel şi un birou permanent în Cisiordania ocupată, au anunţat responsabili ai celor două ţări cu ocazia vizitei întreprinse de şeful diplomaţiei singaporeze la Ierusalim, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului israelian al afacerilor externe Yair Lapid, omologul său singaporez Vivian Balakrishnan a informat autorităţile israeliene de dorinţa acestui oraş-stat de a deschide această ambasadă, fără să fie comunicată vreo dată concretă.

"Salut decizia guvernului de la Singapore de a deschide o ambasadă în Israel pentru prima dată de la stabilirea de relaţii diplomatice între cele două ţări ale noastre", în 1965, a declarat luni Lapid după o întrevedere la Ierusalim cu Balakrishnan.

Singapore dispune deja de un consulat la Tel Aviv.

Cu o zi înainte, Balakrishnan s-a deplasat la Ramallah, sediul Autorităţii Palestiniene, în Cisiordania ocupată. El a discutat cu premierul palestinian Mohammed Shtayyeh şi s-a angajat să deschidă acolo un birou permanent al Singapore.

"Vom stabili un birou de reprezentare la Ramallah pentru a susţine activitatea reprezentantului nostru nepermanent, pentru a coordona ajutorul nostru tehnic şi a facilita relaţiile cu Autoritatea Palestiniană", a anunţat Balakrishnan pe contul său de Twitter.

Mai mule ţări au anunţat în ultimii ani că deschid ambasade în Israel, în special ca urmare a semnării de acorduri de normalizare a relaţiilor între Israel şi ţări arabe, începând cu septembrie 2000.

Emiratele Arabe Unite au inaugurat ambasada lor la Tel Aviv în iulie 2021. Bahrainul şi Marocul au anunţat de asemenea că vor deschide în curând ambasade în acest oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.