Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura ciocolată care îmbunătățește performanța cognitivă (studiu)

www.realitatea.net
ciocolată neagră

Singura ciocolată care îmbunătățește performanța cognitivă (studiu)

Consumul de extract de ciocolată poate reduce probabilitatea tulburărilor cognitive asociate cu demența, au descoperit reprezentanții Universității din Massachusetts, se arată în Jurnalul American de Nutriție Clinică (AJCN).

Studiul a implicat 600 de adulți în vârstă de 60 de ani și peste, cu un risc crescut de a dezvolta demență. Jumatate dintre participanti au consumat 500 de miligrame de ciocolată neagră cu extract de cacao adaugat timp de doi ani, în timp ce cealaltă jumatate a luat un placebo. Participanții au fost supuși unei serii de teste cognitive și psihologice înainte și după studiu.

Ce arată rezultatele?

Rezultatele au arătat că extractul de cacao nu a avut un efect pozitiv asupra funcției cognitive la adulții în vârstă care au urmat o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, participanții cu obiceiuri alimentare "proaste" care au consumat ciocolată au prezentat unele îmbunătățiri ale testelor cognitive.

Oamenii de știință susțin că acest efect se datorează prezenței flavanolilor în cacao. Se crede că aceste substanțe conțin antioxidanți cu proprietăți antiinflamatorii. Un flavanol deosebit de valoros, epicatechina, prezent în cacao, este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și degenerarea creierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.