Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura sală polivalentă din Alba, inaugurată la Blaj printr-un eveniment maraton

sala polivalenta bucuresti

Prima sală polivalentă din judeţul Alba, o investiţie de 12 milioane de euro, a fost inaugurată sâmbătă în municipiul Blaj, în prezenţa a peste 2.000 de spectatori, cu un eveniment care s-a întins pe durata mai multor ore, care a inclus Supercupa României la volei masculin şi feminin şi un concert Voltaj, potrivit Ageprres.

Ideea construirii acesteia a apărut odată cu rezultatele echipei CSM Volei Alba Blaj, înfiinţată în 2011, care, din cauza lipsei în oraş sau în judeţ a unei astfel de săli, era nevoită să îşi susţină meciurile europene la Sibiu sau la Târgu Mureş.

Cu un buget iniţial de 6,5 milioane de euro, bani alocaţi, în cote egale, de către Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, sala, a cărei construcţie a debutat în 2018 şi ar fi trebuit să fie gata în 3 ani, a costat în final în jur de 12 milioane de euro şi a fost terminată în urmă cu câteva luni. Contractul cu firma italiană care a câştigat licitaţia a fost reziliat pentru "neîndeplinirea obligaţiilor contractuale", iar după o pauză de aproximativ un an, lucrările au fost reluate de către o societate din Cluj. Între timp, preţurile la materiale de construcţii au crescut şi, ca atare, a fost actualizat şi devizul.

Cu o capacitate de 2.000 de locuri, Sala Polivalentă din Blaj va găzdui timp de cinci ani, potrivit unui parteneriat încheiat cu federaţia de profil, meciurile naţionalei de volei feminin.

Deschisă pentru public de la ora 14,00, Sala Polivalentă a fost inaugurată cu un cuplaj voleibalistic în cadrul căruia s-au întâlnit cele mai bune echipe de volei masculin şi feminin din România. În Supercupa României la masculin s-au întâlnit campioana României, Arcada Galaţi, şi câştigătoarea Cupei României, SCMU Craiova, scor 3-0, iar la feminin, Volei Alba Blaj, campioana României, şi CSM Lugoj, câştigătoarea Cupei României, scor 3-1.

Pe lângă cele două meciuri, cei aflaţi în tribune au putut urmări şi spectacole de majorete sau spectacole cu lasere şi lumini, în final fiind programat un concert Voltaj.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Blaj şi Federaţia Română de Volei.

Sala respectă toate standardele naţionale şi europene pentru competiţiile sportive de volei, handbal, baschet şi tenis. Din această toamnă, aici au loc meciurile echipei feminine Volei Alba Blaj, care a cucerit în acest an al şaptelea titlu naţional şi a disputat, de asemenea, finala Cupei CEV, a doua competiţie valorică intercluburi din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.