Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul cardinal african, apropiat al Papei Francisc, a demisionat: jocuri murdare la Vatican/ SURSE

www.newsbulletin.com
peter turkson

Cardinalul Peter Turkson şi-a prezentat brusc demisia de la conducerea unui departament cheie al Vaticanului, au declarat sâmbătă surse familiare cu acest subiect, potrivit Reuters.

Turkson, în vârstă de 73 de ani, originar din Ghana, a fost un consilier-cheie al Papei Francisc pe probleme precum schimbările climatice şi dreptatea socială, fiind singurul african aflat la conducerea unui departament al Vaticanului.

Potrivit unor surse de la Vatican, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, suveranul pontif nu a decis încă dacă va accepta sau nu demisia cardinalului.

Turkson conduce un important departament al Vaticanului cunoscut sub numele de "Dicasterul pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale". Acesta a fost format în 2016 pentru a reuni patru birouri care se ocupau de teme precum pacea, dreptatea, migraţia şi organizaţiile caritabile.

O sursă a afirmat că Turkson s-a săturat de disputele interne, în timp ce o alta a precizat că acesta a declarat personalului că va spune mai multe după ce papa va lua decizia.

Plecarea sa ar lăsa Vaticanul fără niciun african în fruntea unui departament important, după retragerea cardinalului Robert Sarah din Guineea la începutul acestui an.

Departamentul condus de Turkson a fost supus unei evaluări externe conduse de cardinalul Blase Cupich din Chicago la cererea papei anul acesta.

Decizia sa de a demisiona urmează după două plecări la nivel înalt din departamentul său în timpul verii, una din cauza pensionării, iar cealaltă bruscă şi inexplicabilă.

Hotărârea lui Turkson de a-şi prezenta demisia a fost relatată prima dată de blogul conservator italian messainlatino.it.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.