Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sinuciderea asistata, la un pas de legalizare

sinucidere asistata

Legislativul statului american California a votat vineri în favoarea unui proiect de lege ce legalizează sinuciderea asistată medical pentru pacienţi aflaţi în stadiu terminal şi a trimis proiectul de lege guvernatorului democrat Jerry Brown, care are drept de veto, informează Reuters.

Proiectul a fost adoptat de legislativul din California în pofida opoziţiei grupurilor care militează pentru drepturile religioase şi ale persoanelor cu dizabilităţi, comentează agenţia de presă britanică.

Proiectul de lege le-ar permite pacienţilor competenţi din punct de vedere mental să solicite o reţetă pentru substanţe care să-i ajute să moară, în cazul în care doi medici au constatat că respectivii pacienţi mai au de trăit doar şase luni. Pe marginea acestui proiect au existat săptămâni de dezbateri, susţinătorii acestuia spunând că măsura va permite pacienţilor aflaţi în stadiu terminal să moară cu demnitate, în timp ce adversarii proiectului au atras atenţia că o astfel de măsură ar putea să-i facă vulnerabili pe pacienţi în faţa rudelor lacome, a celor care nu doresc să-i îngrijească sau urmăresc să pună mâna pe averile lor.

Asociaţia Medicilor din California, care s-a opus ani la rândul sinuciderii asistată medical, a anunţat în luna mai că nu se mai opune proiectului de lege şi a adoptat o atitudine mai neutră.

Şi Biserica Romano-Catolică s-a opus proiectului de lege, iar Brown - fost seminarist catolic - nu a anunţat deocamdată dacă va aproba sau nu proiectul. Sinuciderea asistată medical este legală în statele Washington, Montana şi Vermont.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.