Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sir David Attenborough: 'În vremuri de criză, mediul natural este atât o sursă de bucurie cât şi de consolare'

Carbon Brief
David Attenborough

Mediul natural poate fi "o sursă de consolare" în vremuri de criză, este de părere naturalistul britanic Sir David Attenborough, citat de Press Association.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Big Issue, prezentatorul şi naturalistul David Attenborough, în vârstă de 93 de ani, a declarat că ne aflăm într-un moment "fără precedent" din istorie, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

"În vremuri de criză, mediul natural este atât o sursă de bucurie cât şi de consolare... Mediul natural conferă confortul care nu poate fi oferit de nimic altceva. Iar noi suntem parte a mediului natural. Dacă distrugem mediul natural, ne distrugem pe noi înşine", a spus naturalistul.

Attenborough s-a arătat însă încrezător. "Copiii din zilele noastre sunt cunoscători, conştienţi de ceea ce se întâmplă şi sunt îngrijoraţi. Sunt vocali. Nu am cunoscut nicio altă generaţie de copii care să poată fi comparată cu cei de astăzi", a declarat el.

Referindu-se la mediu, naturalistul a declarat: "Ne aflam într-o situaţie fără precedent. Ştim destul de multe despre istoria lumii. Dacă analizăm ultimii 500 de milioane de ani, nicio specie nu a avut ceva asemănător cu puterea pe care homo sapiens o are asupra mediului natural. Nu există nimic, nici de departe, (similar) cu situaţia în care ne aflăm în acest moment. Nu există nicio lecţie care să poată fi învăţată din ceea ce s-a petrecut în trecut. Avem în faţă o coală de hârtie complet goală".

Citește și: Coronavirusul face ravagii în Anglia - Medicii refuză să revină la muncă dacă familiile nu primesc despăgubiri în caz de deces

"Cert este că fiecare îmbucătură pe care o consumăm provine din mediul natural - nu există niciun aliment hrănitor care să nu vină din mediul natural. Fiecare gură de aer provine din mediul natural, din oxigenul respirat de plante. Dacă nu putem respira şi nu putem mânca, nu existăm", a precizat specialistul.

David Attenborough, intervievat la începutul lunii martie, înainte ca Marea Britanie să adopte măsuri de izolare determinate de epidemia de coronavirus, a declarat: "Problemele sunt pe termen scurt şi pe termen lung; de cele pe termen scurt ne ocupăm, iar pe cele pe termen lung "o să le facem mâine". Dar mâine nu vine niciodată. Şi apoi, dintr-o dată, descoperim că este prea târziu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.