Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: 37 de civili ucişi în lovituri aeriene ale Rusiei în Ghouta de Est (OSDO)

siria, mayadin

Treizeci şi şapte de civili au fost ucişi în cursul nopţii de joi spre vineri în urma loviturilor întreprinse de aviaţia rusă în regiunea siriană Arbin, una din ultimele zone controlate de rebeli în Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, a indicat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP, conform agerpres.ro

'Lovituri aeriene ruse şi bombe incendiare au ucis civili refugiaţi într-o pivniţă, care au murit din cauza arsurilor şi a sufocării', a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. 

Bombardamentele au avut loc înainte de intrarea în vigoare, la miezul nopţii, a unei încetări a focului cu gruparea islamistă care controlează partea de sud a regiunii Ghouta de Est, unde s-a desfăşurat atacul, a precizat el. 

OSDO a mai anunţat vineri că sute de rebeli şi rudele acestora care au fost evacuaţi din fieful lor din enclava Ghouta de Est, în baza unui acord cu regimul sirian, au ajuns în cursul dimineţii în Idleb (nord-vest), ultima provincie care nu se află sub controlul regimului de la Damasc. 

Peste 400 de combatanţi şi sute de civili au părăsit joi Harasta, unul dintre cele trei sectoare rebele din estul enclavei vizate de o ofensivă sângeroasă lansată de regimul sirian pe 18 februarie. 

În total, circa 1.500 de combatanţi rebeli şi 6.000 de membri ai familiilor lor trebuie să părăsească Harasta, în mai multe etape, a precizat agenţia oficială de presă Sana. 

În mai puţin de o lună de bombardamente aeriene şi de lupte pe teren, enclava rebelă s-a redus ca întindere, forţele regimului cucerind deja peste 80% din acest teritoriu. 

Potrivit OSDO, peste 1.500 de civili, inclusiv 315 copii, au fost ucişi în bombardamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.