Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria acuză Statele Unite că își retrage doar materialul militar, nu și trupele

sputnik
siria, avion

SUA au început să retragă material militar din Siria, dar nu încă şi trupe, a indicat vineri un responsabil de la Pentagon, încercând să clarifice informaţiile transmise în cursul zilei de coaliţia internaţională, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

'Nu ne retragem trupe în acest stadiu', a declarat responsabilul, sub rezerva anonimatului, după ce coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite a anunţat vineri că 'a început procesul de retragere organizată din Siria'.

Întrebat cu privire la plecarea, joi seară, a circa 150 de militari americani de la baza militară Rmeilan, din provincia Hassake (est), semnalată de directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, responsabilului de la Pentagon a precizat că este vorba despre simple mişcări de trupe.

'Trupele intră în Siria şi ies' din Siria cu regularitate, a explicat el, subliniind că 'niciun militar nu a fost retras deocamdată', ci numai material 'neesenţial'.

'Am profitat de o mişcare de trupe normală, pentru a adăuga material care a părăsit Siria', a indicat un alt responsabil militar, citat sub acoperirea anonimatului.

La 19 decembrie, preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea celor 2.000 de militari americani din Siria, afirmând că Statul Islamic a fost înfrânt, chiar dacă acesta mai controlează o zonă restrânsă din estul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.