Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria AMENINȚĂ SUA cu ripostă din partea aliaților săi dacă americanii o mai atacă

abcnews.go.com
Putin si Bashar

Regimul sirian a avertizat luni SUA împotriva oricărui nou atac american contra poziţiilor sale, afirmând că Washingtonul va determina în acest caz o "ripostă" din partea Damascului şi a aliaţilor, relatează AFP.

"Nu vom fi surprinşi dacă SUA vor comite noi agresiuni în Siria", a afirmat în cursul unei conferinţe de presă la Damasc, Faysal Moqdad, ministru adjunct de externe sirian, scrie agerpres.ro.

Citește și: Partea nevazută a pactului Dragnea – Iohannis

"Dar (americanii) trebuie să ţină seama de posibilităţile de ripostă şi trebuie să ştie că răspunsul Siriei şi al aliaţilor săi va fi diferit de acela dat după primul atac", a indicat el.

În urmă cu o săptămână, SUA au acuzat Damascul că pregăteşte un nou atac chimic după cel din aprilie la Khan Shaykhun, în nord-vestul Siriei, imputat de Washington regimului lui Bashar al-Assad. Statele Unite, care afirmă că se bazează pe o activitate suspectă la baza aeriană siriană de unde a plecat atacul precedent, au ameninţat Damascul cu represalii.

Citește și: Anunț TERIBIL: Denisa Manelista mai are puțin de trăit

Avertismentul a fost "luat în serios" de regimul lui Bashar al-Assad, potrivit ministrului apărării american Jim Mattis.

Atacul din aprilie, dezminţit de Damasc, a determinat Washingtonul să lanseze 59 de rachete de croazieră asupra unei baze militare siriene Shayrat, acesta fiind primul atac american împotriva regimului de la începutul războiului în Siria în 2011. Regimul lui Bashar al-Assad şi aliatul său rus au condamnat atacul american, dar nu au ripostat din punct de vedere militar.

Citește și: OFICIAL Dragoș Pătraru a anunțat că pleacă de la Digi 24: Care e viitoarea televiziune unde va lucra / VIDEO

Administraţia lui Donald Trump "vrea să arate lumii că este puternică şi că poate lovi oriunde", a adăugat diplomatul sirian. "Bineînţeles, oamenii nebuni pot lovi oriunde", a ironizat el, reiterând că Damascul s-a debarasat de armele sale chimice.

Un raport publicat vineri de misiunea de anchetă a Organizaţiei internaţionale pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) susţine că "unele persoane au fost expuse sarinului, o armă chimică" la Khan Shaykhun. Rusia, aliată a Damascului, a denunţat raportul, afirmând că acesta se bazează pe "date îndoielnice".

Citește și: După Andreea Marin, și Sandra îl părăsește pe Tuncay Ozturk: Anunțul făcut pe Facebook .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.